Апелювання напряму до "народу", в обхід законів, в обхід державних інститутів – це перша ознака авторитаризму, – політолог

18 октября 2020 г., 20:33:00   1500   0

Апелювання напряму до "народу", в обхід законів, в обхід державних інститутів – це перша ознака авторитаризму, – політолог


Це – замах на конституційний лад. Проблема в тому, що його намагається здійснити президент, гарант Конституції.


Про це пише політолог Євген Булавка, повідомляє UAINFO.org.


"Здається, що намір Зеленського провести "опитування" в день місцевих виборів вже розклали по кісточках як примітивний і нахабний спосіб привести на дільниці свого виборця. Втім, цю затію варто розглядати і у більш далекосяжній перспективі.


Читайте також: Кочетков: Зеленскому нравятся игрища с электоратом. Вспомните, как он нагнетал интригу "пойду – не пойду в президенты". Так и с опросом


Спікери Банкової і "слуг" прямо кажуть про те, що результат такого опитування хоч і не матиме юридичних наслідків, може бути підставою для дій влади. Свого роду "дороговказ вождю", або, як це бувало за часів радянської влади і тепер повторюється прем'єром Шмигалєм - "вимога трудових колективів".


В принципі, апелювання напряму до "народу", в обхід законів, в обхід державних інститутів - це перша ознака авторитаризму. Не випадково питанням номер 1 було озвучено "довічне для корупціонерів". Бо плебсу треба кинути ще одну порцію ненависті, дати ілюзію можливості винесення вироку натовпом і від імені натовпу. Це ще одне підживлення "гніву", але гніву керованого. Адже основний важіль, за допомогою якого Зеленського привели до президентства, і за допомогою якого намагаються там утримати - це емоції.


Читайте також: Українці закликають Зеленського винести питання його відставки на "всенародне опитування"???????


Тому таке опитування, якщо воно не провалиться, очевидно не останнє. Сама методологія справді дуже схожа те, що вже тривалий час просуває Медведчук. Вона нічим не відрізняється від "референдумів" у Криму або в Донецьку у 14 році. Бо на підставі написаного на коліні "результату" можна спробувати обгрунтувати будь-яке рішення.


Це - замах на конституційний лад. Проблема в тому, що його намагається здійснити президент, гарант Конституції", – пише Євген Булавка.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте