«ЛНР» попросила у Росії вакцину від коронавірусу, але відповіді так і не отримала

19 октября 2020 г., 20:36:00   1532   0

«ЛНР» попросила у Росії вакцину від коронавірусу, але відповіді так і не отримала

Керівництво так званої «ЛНР» звернулось до російської влади з проханням надати або продати вакцину від коронавірусу, але відповіді від Москви досі не отримали.

Про це в ефірі однієї з місцевих радіостанцій повідомила так звана «міністерка охорони здоров’я «ЛНР» Наталія Пащенко, повідомляє Громадське з посиланням на «Новости Донбасса».

«До нас не було ще пропозицій щодо надання вакцини проти коронавірусної інфекції як гуманітарної допомоги. Також ми вийшли на ринок РФ з питанням придбання вакцини за грошові кошти, але постачальники не відгукнулися», — сказала вона. Пащенко зазначила, що запит на вакцину керівництво «республіки» зробило вже достатньо давно, хоча про це не казали публічно.

Підсумовуючи, «міністерка» заявила, що найближчим часом вакцинацію в «ЛНР» проводити не будуть. Російська вакцина Першою зареєстрованою у світі вакциною був російський «Спутник V» або «Гам-Ковід-Вак». Це препарат, розроблений Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Н.Ф. Гамалії. Першу партію вакцини вже встигли випустити, а російська влада планує налагодити масове виробництво та імунізацію населення.

Росіяни оприлюднили результати двох етапів клінічних випробувань своєї вакцини. І до неї вже виникли питання. До того ж вона не пройшла наймасштабнішого, третього етапу випробувань. Недовіру до російської коронавірусної вакцини висловлюють ВООЗ, Німеччина і навіть самі росіяни: про готовність зробити щеплення «Спутник V» заявили 40% опитаних росіян, тобто менше половини.

Нещодавно в Росії зареєстрували другу вакцину, але й вона не пройшла третього етапу випробувань.

У зв’язку з цим, крім Росії та декількох її партнерів у світі (та крім «ДНР» і «ЛНР»), ніхто у світі серйозно не сприймає ці вакцини. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки та не пройшла третю стадію клінічних випробувань.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте