Достойника, що надав покази проти обвинувачених у розстрілі чернівецького авторитета "Пачі", засудили до штрафу

27 октября 2020 г., 01:28:00   1559   0

Достойника, що надав покази проти обвинувачених у розстрілі чернівецького авторитета "Пачі

Шевченківський районний суд Чернівців визнав винним 26-річного раніше судимого спеціаліста з обслуговування клієнтів АТ "Приватбанк" Олександра Чебана в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України) та із застосуванням норм ст.69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170 тис. грн. Відповідний вирок 6 жовтня 2020 року проголосив головуючий по справі суддя Олег Семенко.

З його тексту випливає, що Чебану інкримінувалося придбання та зберігання осколкової гранати РГД-5, патронів та нарізної вогнепальної зброї - гвинтівки системи Мосіна. Ці принади правоохоронці відшукали в салоні автівки марки Ford Transit Connect, яка перебувала у користуванні Олександра Олександровича, під час санкціонованого обшуку, проведеного 9 квітня 2020 року.

Під час судового розгляду Чебан визнав вину у незаконному зберіганні зброї без передбаченого законом дозволу. Він зауважив, що щиро розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати та врахувати, що його дружина зараз є вагітною.

З приводу ж появи в нього гвинтівки, патронів та гранати обвинувачений розповів: мовляв, знайшов їх, обгорнутими в тканину, коли вигулював своїх собак в лісосмузі села Тарашани Глибоцького району Чернівецької області. А надалі - поклав до машини, начебто маючи на меті "в подальшому сповістити про знайдене правоохоронні органи".

З урахуванням пом’якшувальних обставин та позитивної характеристики "зброяра" суддя Семенко застосував щодо Чебана покарання, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції інкримінованої йому статті. До моменту набрання сили вироку достойнику, щодо нього залишено раніше обраний запобіжний захід у вигляді застави.

Додамо, що обшук в автівці Олександра Чебана, під час якого було вилучено зброю та боєприпаси, став своєрідним відлунням історії розслідування гучного вбивства на Буковині місцевого кримінального авторитета Євгена Боршана на прізвисько "Пача". Останнього смертельно поранив кілер 4 квітня 2020 року біля автостоянки ЖК "Водограй" в Чернівцях.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info правоохоронці, по гарячих слідах після скоєння злочину правоохоронці затримали двох чоловіків - раніше засудженого за низку насильницьких злочинів Віталія Григорківа на прізвисько "Сліпий" та Олександра Чебана, що також проходив "кримінальні університети". А також встановили ймовірного замовника розстрілу Боршана - раніше засудженого кримінального авторитета - уродженця Сумщини Андрія Грека.

Надалі Чебан у судовому засідані надав викривальні покази стосовного відомих йому обставин вбивства "Пачі", після чого достойника вивели з кола підозрюваних та перевели його в статус свідка резонансного вбивства.

Наразі обвинувальний акт стосовно вирогідного кілера Боршана - колишнього викрадача авто Олега Мухи та ВІталія Григорківа скеровано для розгляду по суті. Що ж стосується Грека то його оголошено в міжнародний розшук.

detective-info.com.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте