ЄС не призупинятиме безвіз одразу – Клімкін

29 октября 2020 г., 18:44:00   1195   0

Після рішення КСУ щодо антикорупційної інфраструктури ЄС одразу не призупинятиме безвізовий режим із Україною


Як зазначає УНІАН, про це в коментарі виданюю заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє UAIFNO.org.


"Ніхто відразу не призупинятиме безвізовий режим, оскільки це означає карати всіх українців, а наші партнери розуміють природу цих рішень і їхні мотиви", – підкреслив дипломат.


Читайте також: У ЄС вважають рішення КСУ підставою для тимчасового призупинення безвізу


За словами колишнього очільника МЗС, наші міжнародні партнери мають власні важелі, якими й активно послуговуватимуться.


При цьому Клімкінові йдеться не тільки про фінансування: "Для нас, для країни, яка перебуває у стані війни з Росією, підтримка наших друзів є критично важливою. Ми не можемо ризикувати втратити її частину, не говорячи про підтримку як таку. 


"Думаю, що Євросоюз діятиме дуже послідовно й жорстко, але водночас обережно та стратегічно. Він вимагатиме стратегії", – зазначив ексміністр. 


Читайте також: У G7 нагадали, що Україна досягла значного прогресу після Революції гідності й не має вертатися в минуле


За дипломатовими словами, партнери України чекатимуть від Києва стратегії з подолання наслідків рішень Конституційного суду, які спрямовані проти антикорупційної інфраструктури України. 


"Наші партнери дивитимуться, чи є а нас стратегія, якій можна буде політично довіряти і яка після цього рішення буде юридично досконалою, і чи здатні ми виконати цю стратегію, і чи є на це політична воля, – пояснив фахівець. – Якщо це буде, то тоді питання призупинення безвізу не постане".


"Якщо вони цієї стратегії протягом якогось часу не побачать і не бачитимуть бажання розробити та реалізувати цю стратегію, тоді ЄС може вдатися до останнього "китайського" чи євросоюзівського попередження ц до таких заходів, які еквівалентні застосуванню своєрідної "ядерної зброї" [призупинення безвізу]", – зауважив Клімкін.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте