Апеляції "Приватбанку" у справі Суркісів не розглядатимуть до рішення Верховного суду

29 октября 2020 г., 23:33:00   912   0

Київський апеляційний суд за власною ініціативою призупинив розгляд скарги "Приватбанку" щодо вимоги обслуговувати депозити компаній братів Суркісів


Як зазначає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу "Приватбанку", заборгованість за ними позивачі оцінюють у 350 мільйонів доларів, повідомляє UAINFO.org


Читайте також: НАБУ відкрило кримінальне провадження через скандальне рішення у справі Суркісів і "Приватбанку"


2017 року Печерський суд задовольнив подання Суркісів до "Приватбанку" та зобов’язав останній виконати укладені з кіпрською філією банку депозитні договори оліграхових компаній. Їх укладали ще до націоналізації.


Так, на користь позивачів із "Приватбанку" мали стягнути майже 350 мільйонів доларів, 100 з яких – відсотки під 13% річних. У разі невиконання рішення суду ці кошти можуть списати примусово або арештувати майно банку.


2 вересня суддя Печерського суду Сергій Вовк постановив примусове виконання згаданого судового рішення. Саме це рішення оскаржував банк в Апеляційному суді.


Читайте також: Як скандальне судове рішення щодо "Приватбанку" у справі Суркісів позначиться на економіці


"Приватбанк" стверджує, що договори Суркісів вважають виконаними, адже під час націоналізації були конвертовані в акції додаткової емісії. 


Після рішення Печерського суду 2017 року Кабмін подав апеляцію, яку було відхилено. За нею послідувала касаційна скарга з боку КМУ. Верховний суд відкрив провадження за цією скаргою 9 вересня, тим самим він зупинив стягнення 350 мільйонів доларів із держбанку. 


Наразі дата засідання в касаційному провадженні не визначена. 


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте