Макрон закликав до перегляду правил Шенгенської зони

05 ноября 2020 г., 20:07:00   1338   0

Макрон закликав до перегляду правил Шенгенської зони

Президент Франції Еммануель Макрон закликав переосмислити і докорінно переглянути чинні правила функціонування Шенгенської зони, зокрема, у бік посилення захисту зовнішніх кордонів Європи. На його думку, для цього потрібно створити справжню поліцію безпеки.

Про це повідомляє DW.

“Теракти, яких зазнала Франція, і якого кілька днів тому зазнала Австрія у Відні, продемонстрували, що небезпека тероризму існує всюди, що існують глобалізовані мережі (…), – пояснив свою позицію Макрон. – Тож потрібно, щоб Європа посилила свою реакцію. Франція робить це, подвоюючи свої наявні сили”. Він пообіцяв представити відповідні пропозиції в грудні поточного року.

Також президент Франції оголосив про намір істотно посилити контроль на кордонах країни. “На тлі змін щодо ситуації із загрозами (…) ми вирішили значно посилити наш прикордонний контроль у Шенгенській зоні”, – сказав Макрон. Заява Макрона пролунала у відповідь на серію терактів, скоєних останнім часом у Франції.

Він також пояснив, що для реалізації оголошених задумів щодо суворішого прикордонного контролю буде збільшена чисельність поліцейських, жандармерії та збройних сил, залучених до патрулювання на держкордоні з 2,4 до 4,8 тисячі. Ще перед виборами до Європарламенту 2019 року Макрон вже закликав до перегляду політики Шенгенської зони. Тоді він вказував на необхідність створення спільної прикордонної поліції ЄС, а також загальноєвропейського органу з надання притулку.

Крім того, президент Франції вимагав посилення правил контролю та перевірок. Франція вже посилювала прикордонний контроль після кривавих терористичних нападів у 2015 році.



Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте