У справі "казахів-розбійників", які вимагали $2 мільйони з підприємця на Київщині, "закрили" обвинуваченого зі складу "банди Княжичів"

12 ноября 2020 г., 22:08:00   1566   0

У справі "казахів-розбійників

До лав зухвалого ОЗУ, про викриття якого постфактум скоєння викрадення та вимагання від приватного підприємця на Київщині 2 млн. дол. звітували в Нацполіції регіону, входить обвинувачений з так званої "банди Княжичів" - угруповання достойників, засідка на яких на початку грудня 2016 року у селі під Києвом завершилася трагедією та призвела до загибелі 5 правоохоронців.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, йдеться про 49-річного уродженця Якутського району, громадянина України Андрія Єгорова.

(Андрій Єгоров)

З матеріалів судового реєстру випливає: цей чоловік з 2013 року притягається до відповідальності за участь у складі угруповання, учасники якого "чистили" термінали самообслуговування банківських установ на Житомирщині. Окрім цього, широкої слави він зажив після скандальної історії, яка трапилася в селищі Княжичі в ніч на 4 грудня 2016 року.

Згідно версії слідства, тоді під Києвом Єгоров та інші зловмисники (на лаві підсудних окрім Андрія Олеговича перебувають Ігор Касян, Костянтин Березовський, Юрій Бурляй, Микола Клочков, Олексій Токарєв, Віталій Омельченко та Володимир Іваник), що раніше скоїли серію розбійних нападів у столиці, начебто планували обікрасти домівку по вулиці Корнійчука (Шептицького). Аби затримати грабіжників правоохоронці влаштували в Княжичах засідку, однак через неузгодженість різних підрозділів силовиків спецоперація призвела до трагедії. Тоді загинуло п’ятеро людей у погонах, у той час як бандитам вдалося неушкодженими покинути місце пригоди ще до початку стрілянини.

Єгорова і Ко згодом затримали у Києві, втім згодом всі вони вийшли на волю. Розгляд обвинувального акту щодо учасників "банди Княжичів" в Броварському міськрайонному суді не може зрушити зі стадії підготовчого судового засідання четвертий рік.

Що ж стосується нових претензій силовиків до Андрія Єгорова, то вони стосуються його причетності до іншого зухвалого злочину. 7 листопада 2020 року звіт з цього приводу оприлюднила поліція Київської області.

З тексту відповідного повідомлення випливало, що працівники Управління карного розшуку поліції Київщини спільно з оперативниками Києво-Святошинського відділу встановили групу з щонайменше 6 осіб, які за узгодженим планом здійснили викрадення та розбійний напад на 27-річного підприємця, від якого зажадали отримати 2 млн. дол.

За інформацією джерел Dетектив-Info, жертвою зухвалого злочину випало стати 27-річному власнику столичного барбершопу, який паралельно замається конвертацією криптовалют - Олександру Бондару. Зранку 3 листопада 2020 року на чоловіка, коли він перебував біля власної автівки в селі Софіївська Борщагівка, здійснили напад. Двоє зловмисників нанесли Бондару серію ударів, після чого - закинули до мікроавтобусу, який одразу чкурнув з місця інциденту.

Під час перебування бізнесмена у полоні, в нього викрали особисті речі та змусили перерахувати на вказаний грабіжниками рахунок 20 тис. дол. Після цього - поставили вимогу додатково (начебто в рахунок наявних у Бондара боргових зобов’язань) віддати ще 2 млн. дол. та покинули зв’язаним на околиці Боярки. За дві доби силовики вирахували зловмисників - вважається, що до скаду банди входило близько 8 осіб, шестеро з яких наразі ідентифіковані.

Передусім, йдеться про четвірку громадян Казахстану на чолі з 38-річним Єрболом Раховим, який був обізнаний наявністю значних статків у Олександра Бондара, оскільки на початку 2020 року неодноразово користувався його допомогою під час конвертації криптовалют.

Рахову у реалізації його плану "розкуркулення" бізнесмена допомагли троє співвітчизників - 42-річний Ібрагім Урахунов, його одноліток Казі Жуссупов та на рік старший Жомарт Єлеуіссов. Втім, затримати азіатів українським правоохоронцям наразі не вдалося - одразу ж після скоєння викрадення Бондара вони покинули територію нашої держави.

У той же час, силовикам вдалося "прихопити" двох українців, які допомагали "казахським розбійникам" в скоєнні злочину. Зокрема, в ніч з 5 на 6 листопада 2020 року на Київщині було здійснено затримання вищезгаданого Андрія Єгорова та 29-річного Олександра Коломійченка.

Вони, згідно тексту висунутої достойникам підозри, на світанку 3 листопада брали безпосередню участь у викраденні Олександра Бондара. Мовляв, саме Коломійченко та ще один молодик лупцювали бізнесмена біля його машини, а Єгоров очікував на приятелів у мікроавтобусі. Згідно рішень слідчого судді Києво-Святошинського районного суду, Олександра Коломійченка та Андрія Єгорова наразі взято під варту без права внесення застави.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте