Радбез ООН обговорить Україну з представниками "ДНР" і "ЛНР"

02 декабря 2020 г., 11:16:00   1644   0

Радбез ООН обговорить Україну з представниками "ДНР" і "ЛНР"

Рада Безпеки ООН проведе у середу, 2 грудня, неформальну зустріч , присвячену виконанню Мінського пакета заходів від 2015 року.


"Очікується проведення 2 грудня засідання за "формулою Аррії", присвяченого темі України", - повідомило РИА Новости джерело у Радбезі. За його словами, тема неформальної зустрічі - реалізація Мінського пакета заходів.


Джерело агентства уточнило, що до участі запрошені повпред самопроголошеної "Луганської народної республіки" у контактній групі щодо Донбасу Владислав Дейнего та представник "Донецької народної республіки" у контактній групі, очільниця МЗС "ДНР" Наталія Ніконорова.


Довідка


Засідання членів Ради Безпеки ООН за формулою Аррії - неформальні зустрічі, організовувані членом або членами Ради Безпеки з метою проводити у приватному порядку відвертий обмін думками з використанням гнучких процедурних рамок і за участю осіб, яких було б корисно заслухати і яким вони хотіли б щось повідомити. Такий формат засідань названо на честь венесуельського дипломата Дієго Аррії, який почав застосовувати цю практику у 1992 році як представник Венесуели у Раді , повідомляє Вікіпедія.


Мінські угоди - про що йшлося раніше:


  • 13 листопада глава української делегації в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що другі Мінські угоди, підписані у лютому 2015 року, є "політичною петлею на шиї України", яка заважає ухваленню рішень.
  • 5 листопада глава делегації Києва в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що Україна пропонує план дій з врегулювання російсько-українського конфлікту в регіоні. Ініціатива базується на виведенні всіх іноземних військ з ОРДЛО і проведення виборів орієнтовно 31 березня 2021 року.
  • 5 жовтня ексочільник українського МЗС Павло Клімкін заявив, що з першого дня після підписання Мінських домовленостей було зрозуміло, що у разі, якщо документ читати буквально, виконати це неможливо.

Полный текст материала с ФОТО и ВИДЕО читайте на нашем сайте.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте