НБУ: Приватбанк у жовтні списав з балансу непрацюючі кредити на 38 млрд грн

03 декабря 2020 г., 23:08:00   894   0

НБУ: Приватбанк у жовтні списав з балансу непрацюючі кредити на 38 млрд грн

За даними НБУ, частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі продовжує істотно знижуватися другий місяць поспіль. У жовтні цей показник зменшився з 45,6% до 43,4% на 1 листопада. У липні 2017 року він сягав максимального значення у світі – 58%.

Як зауважує регулятор, суттєве зниження стало можливим завдяки роботі державних банків з очищення балансів від проблемних активів. У жовтні 2020 року Приватбанк списав із балансу 38 млрд грн непрацюючих кредитів, під які було раніше сформовано 100% резервів. У результаті частка проблемних активів у Приватбанку знизилася з 79,2% до 76,7%.

Інші державні банки також продовжують роботу з підвищення якості своїх портфелів. У жовтні частка NPL у їхніх портфелях знизилася з 43,5% до 42,9%.

Як додає НБУ, списання проблемних кредитів є одним з основних заходів у межах трирічних планів скорочення обсягів проблемних кредитів у державних банках.

Нагадаємо, наприкінці червня Рада з фінансової стабільності розглянула та схвалила представлені держбанками згадані плани роботи. Затвердженими Радою планами передбачено скорочення портфеля NPL у державних банків на 305 млрд грн за 3 роки.

"Зазначимо, що списання не означає прощення боргів – банки продовжать роботу з їх стягнення. Крім того, планується проведення реструктуризації життєздатних кредитів, стягнення заставного майна з подальшою реалізацією, а також продаж чи уступка прав вимоги за проблемними портфелями.

Затвердження планів роботи держбанків зі зниження NPL означає виконання одного зі структурних маяків програми співпраці України з МВФ", - зазначив НБУ.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте