Шмигаль: уряд планує зовнішні позики до кінця року на $1 млрд, внутрішні - на 50-60 млрд грн

04 декабря 2020 г., 22:47:00   1564   0

Шмигаль: уряд планує зовнішні позики до кінця року на $1 млрд, внутрішні - на 50-60 млрд грн

Прем`єр Денис Шмигаль заявив, що Україна до 15 грудня може вийти на ринок зовнішніх запозичень, пише "БізнесЦензор" з посиланням на інтерв`ю глави уряду для журналу "Кореспондент".

"Якщо ми знаємо дату приїзду місії і дату надання траншу, то бридж-кредити (короткострокові кредити до моменту отримання грошей) - це цілком робочий інструмент. Крім того, залишається можливість до 15 грудня вийти на ринок зовнішніх запозичень. Це теж будуть короткі позики, до півроку ", - заявив Шмигаль.

Прем`єр уточнив, що до кінця року також заплановано кілька аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

"У нас залишається ще кілька аукціонів з розміщення ОВДП. Звичайно, це будуть коротко- і середньострокові запозичення, і вони будуть дорожчі (10-13% річних у гривні), ніж кошти МВФ", - зазначив глава правітельства. 

За словами Шмигаль, в цілому обсяги запозичень до кінця року можуть скласти 50-60 млрд грн і близько $1 млрд.

"Обсяги залежать від виконання бюджету і розміру його дефіциту. На внутрішньому ринку це може бути 50-60 млрд грн, на зовнішньому - близько $1 млрд", - уточнив прем`єр.

Водночас Шмигаль запевнив, що уряд здатний забезпечити фінансування бюджетних витрат без отримання кредиту МВФ в цьому році.

"План Б є завжди. Ми розраховуємо на оприлюднення дати приїзду місії фонду вже в цьому році. Поточна ситуація в принципі дозволяє пережити паузу: 85% платежів казначейства здійснюються без затримок (до двох днів з моменту подачі заявки), 15% - виконуються з затримкою до п`яти днів. Бюджет 2020 року буде виконано", - запевнив прем`єр.

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Сергій Марченко зазначав, що через зволікання з виконанням умов співпраці з МВФ Україна досі не отримала заплановані в держбюджеті на 2020 рік запозичення на суму $3 млрд, а новий транш від МВФ навряд чи вдасться отримати до кінця року.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте