Громадянин Чехії, котрий оскаржував умовне покарання за перебування у складі незаконних військових формувань "ДНР", отримав реальний термін – три роки в`язниці

06 декабря 2020 г., 00:26:00   1417   0

Громадянин Чехії, котрий оскаржував умовне покарання за перебування у складі незаконних військових формувань "ДНР", отримав реальний термін – три роки в`язниці


Подібне рішення празького Верховного суду є важливим прецедентом, оскільки досі громадяни Чехії, які воювали на боці терористів "ДНР" і "ЛНР", не отримували реальні тюремні терміни.


Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" посол України в Чехії Євген Перебийніс, інформує UAINFO.org.


"Справедливість наздогнала ще одного любителя "руского міра". Йдеться про громадянина Чехії Павела Кафку, який у 2015-2016 рр. воював на боці Росії на Донбасі. У липні ц.р. крайовий суд в м. Ческе Будєйовіце за "участь в організованому злочинному угрупованні" засудив його до трьох років умовного покарання з відстрочкою на п’ять років, після чого і прокурор, і сам підсудний подали апеляції. І ось 3 грудня справу розглянула апеляційна інстанція – празький Верховний суд. Результат – вирок змінено з умовного на реальний! І вирок – остаточний. Тепер П.Кафка матиме три роки у в’язниці, щоб подумати, чи справді цей "рускій мір" був того вартий.


Читайте також: Показательная ситуация: Россия отказалась от одного из ближайших соратников Захарченко


У своїх поясненнях перед судом він стверджував, що на Фейсбуці приєднався до групи, яка називалася щось на кшталт "росія наш справжній друг" і, побачивши там відповідні заклики, зробив російську візу і поїхав на Донбас нібито "допомагати цивільним, безхатченкам і працювати в лікарні". Як, однак, змогло довести обвинувачення, насправді він брав участь в реальних бойових діях проти ЗС України у складі незаконних військових формувань.


Цей реальний термін ув’язнення проти чеського громадянина, що воював на Донбасі, – важливий прецедент. Досі це були або умовні вироки (як проти Е.Ешту), або заочні (як у випадку з О.Грундом), або проти іноземців (громадянин Білорусі А.Фадєєв). Таких "героїв" у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі. Проте важливо, що чеські правоохоронці і суди поступово, але цілеспрямовано так чи інакше притягають їх до відповідальності. Переконаний, що рано чи пізно всі вони за свої злочини опиняться на лаві підсудних", - підсумував посол.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте