Кислиця в ООН процитував Єльцина і згадав про Навального

16 декабря 2020 г., 21:35:00   733   0

Кислиця в ООН процитував Єльцина і згадав про Навального

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, виступаючи під час голосування за резолюцію Третього комітету ГА “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна” процитував експрезидента РФ Бориса Єльцина. 

Про це повідомляє УНН.

“Символічно й іронічно те, що Москва зобов’язалася не порушувати міжнародні кордони і не застосовувати силу проти інших держав, підписавши Гельсінський заключний акт. Цей акт мав принципове значення для розвитку демократії і прав людини в соціалістичних країнах Європи, і неминуче це призвело до зникнення Радянського Союзу кілька років по тому”, – сказав Кислиця. 

За його словами, це вселяло надію і на те, що демократія восторжествує і в Росії.

“Вперше є реальний шанс покласти край деспотизму і скасувати тоталітарний порядок, яку б форму він не знаходив. Я вірю, що після всіх немислимих трагедій і колосальних втрат, яких воно зазнало, людство відкине цю спадщину” – це слова першого президента Російської Федерації Бориса Єльцина, вимовлені тут, в Нью-Йорку, на першому саміті Ради Безпеки”, – заявив постпред.

“Однак, надія ця не виправдалася. Вона загинула в зв’язку з початком Чеченської війни, і керівники в Кремлі знову воскресили культ особи Сталіна, який напав на Фінляндію, окупував Балтійські країни, який уклав пакт з нацизмом – як говорив Путін в Польщі. У 2008 році він напав на Грузію. Цікаво, що сьогодні, на засіданні, де приймаються резолюції по доповідям Третього комітету, я змушений нагадувати про ці уроки історії”, – додав український дипломат.

Він також перерахував злочини РФ проти прав людини, згадавши при цьому російських агентів, які, за повідомленнями, намагалися отруїти політика Олексія Навального.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте