Меркель очолила рейтинг довіри українців до іноземних лідерів

17 декабря 2020 г., 23:04:00   1421   0

Меркель очолила рейтинг довіри українців до іноземних лідерів

Канцлер Німеччини Ангела Меркель – лідерка суспільних симпатій в Україні. У 2020 році 59,71% українців вказали, що скоріше або повністю їй довіряють.

Про це свідчать дані опитування компанії Info Sapiens, – повідомляється на сайті центру “Нова Європа”.

До першої трійки також увійшли президенти Польщі Анджей Дуда (48,37%) та Франції Еммануель Макрон (42,43%). Як зазначається в повідомленні, Олександр Лукашенко розмістився на четвертій позиції, але це можна пояснити радше його впізнаваністю серед українців, аніж справжньою довірою, оскільки не довіряє Лукашенку більше українців (48,28%), аніж довіряє (37,80%). За показником недовіри він поруч із американським лідером Дональдом Трампом (50,37%).

Найбільше не довіряють респонденти Володимиру Путіну – 72,45%. Багатьох світових політиків, як показало опитування, українці не знають: найвпізнаваніші у рейтингу – Путін і Лукашенко, найменш впізнавані для громадян України – Боріс Джонсон (майже 40% не змогли сказати, чи варто йому довіряти), Джозеф Байден (45,04%), Тайїп Реджеп Ердоган (46,55%), Сі Цзіньпін (58,96%).

Опитування проводилося компанією Info Sapiens 6 – 19 листопада 2020 року серед 2029 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій.

Опитування проводилося методом САРІ (особисті інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів, computer-assisted personal interviews). Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%. Нагадаємо, у 2019 році канцлер ФРН Ангела Меркель випередила Олександра Лукашенка в рейтингу симпатій українців. Відзначимо, за даними опитування компанії Research & Branding Group, перемогу Джозефа Байдена на виборах президента США вважають кращим для України варіантом 22% респондентів, тоді як перемогу Дональда Трампа таким вважають 8% опитаних.



Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте