Данія на рік заборонила розведення норок через коронавірус

21 декабря 2020 г., 20:14:00   1417   0

Данія на рік заборонила розведення норок через коронавірус

Данія в понеділок схвалила тимчасову заборону на розведення норок, після того, як у цих тварин знайшли мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка може поширюватися серед людей.

Таке рішення 21 грудня ухвалив датський парламент.

“Законодавча ініціатива створює правову основу для умертвіння усіх особин норки на датських норкових фермах і вводить тимчасову заборону на реінтродукцію і утримання нових особин норки до 31 грудня 2021 року”, – йдеться в тексті документа.

Окрім того, документ містить положення про компенсації за вбитих особин норки і виробничі втрати для всіх заводчиків норок за збитки, яких вони зазнали в результаті введення тимчасової заборони. “Мета пропозиції – запобігти поширенню COVID-19 серед норок через значний ризик для здоров’я населення”, – зазначено в документі.

Так, парламент Данії ухвалив таку пропозицію 55 голосами “за”. Проти проголосували 43 парламентарі. Закон не поширюється на зоопарки, цирки або на приватних осіб, які утримують максимум п’ять норок. Порушення закону може потягти за собою штраф або ув’язнення на термін до шести місяців, зазначає газета Berlingske.

Данія вважається найбільшим в світі виробником хутра норки. Влада Данії почали знищувати норок в жовтні. До цього у країні налічувалося від 15 до 17 мільйонів особин норок, які жили на 1139 фермах.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте