У першу чергу потрібно вакцинувати тих, хто не хворів на COVID-19, – медик

23 декабря 2020 г., 22:08:00   1319   0

У першу чергу потрібно вакцинувати тих, хто не хворів на COVID-19, – медик

Якщо людина все ще не встигла перехворіти на COVID-19, то його треба вакцинувати у першу чергу. При наявності антитіл до коронавірусу у перехворівшої людини тимчасово є природний імунітет.

Про це УНН розповів головний лікар Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Орлеанський.

“Якщо у людей є антитіла – імуноглобуліни ImG, то у них шанси не захворіти значно вищі. Хоча ми знаємо, що є випадки повторного зараження, але вони поодинокі. Якщо мова йде про те, кому робити щеплення у першу чергу, то, природно, потрібно робити щеплення того, хто ще не хворів. Це логічно”, – вважає він. 

Також Орлеанський підкреслив, що серед груп населення сфери охорони здоров’я, комунальних підприємств, поліцейських, всіх, хто масово контактує з іншими людьми, необхідно також у першу чергу прищеплювати від коронавірусу тих, у кого немає антитіл до інфекції. Особливу увагу варто приділяти людям з важкими хронічними захворюваннями, організм яких не отримав природний імунітет.

Відзначимо, що перевірити наявність і титри антитіл до коронавірусу можна лише за допомогою ІФА-тесту. З огляду на те, що COVID-19 протікає безсимптомно у великій кількості випадків, має сенс перевірити себе за допомогою ІФА-тесту на антитіла. Адже безсимптомно перехворіли на COVID-19 незахищені від наслідків і ускладнень хвороби.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте