Суд скасував закриття справи про побиття адвоката злодія в законі "Нєдєлі" під час вилучення автівок з його кортежу

23 декабря 2020 г., 23:31:00   1424   0

Суд скасував закриття справи про побиття адвоката злодія в законі "Нєдєлі

Печерський районний суд Києва скасував постанову слідчого київського теруправління Державного бюро розслідувань Сергія Згіблова про закриття кримінального провадження щодо умисного заподіяння працівниками Напцполіції легких тілесних ушкоджень адвокату Ларисі Криворучко під час здійснення нею діяльності, пов’язаної з наданням правової допомоги (ч.2 ст.398 КК України) 47-річному Андрію Недзельському, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Нєдєля"/"Львовський".

Відповідну скаргу захисника короля кримінального світу із зобов’язанням ДБР поновити слідство 11 грудня 2020 року задовольнила слідчий суддя Світлана Шапутько.

(Лариса Криворучко під час суперечки з правоохоронцями з приводу спроби вилучення "броньовиків" з кортежу злодія в законі "Нєдєлі")

Йдеться про скандальну історію, яка закрутилася під час здійснення обшуків у "Нєдєлі" в рамках розслідування кримінальної справи щодо розстрілу восени 2009 року в центрі Києва кримінального авторитета Олександра Семенова на прізвисько "Кацап". Як раніше зазначалося в розслідування Dетектив-Info "За "Кацапа" я не піду!" на початку 2020 року про підозру у скоєнні відповідного злочину (п.п. 6, 12 ч.2 ст.115 КК України) було оголошено Недзельському, що на той момент виїхав за межі України.

(Андрій Недзельський)

22-23 травня 2020 року за місцем мешкання "Андрія Львовського" і Ко відбулося з півсотні обшуків, за результатами яких силовики повідомили про відшукання так званого "злодійського общаку" (згодом виявиться, що ним правоохоронці охрестили гроші з банківської скриньки брата нардепа 9 скликання Сергія Кісільова) та вилучення низки інших речових доказів.

Під час здійснення відповідних слідчих дій були присутні захисники короля злочинного світу, які в соцмережах скаржилися на свавілля та численні порушення з боку силовиків. По обіді 23 травня суперечка опонентів досягла апогею, коли на території підземного паркінгу ЖК "Diamond Hill" адвокат Криворучко перешкоджала правоохоронцям під час їх спроб здійснити "евакуацію" автівок з кортежу "Нєдєлі".

Зрештою, переможцями зі скандального інциденту вийшли силовики. Що ж стосується захисника "злодія в законі", то 26 травня 2020 року Криворучко виклала на своїй сторінці в Facebook медичну довідку з діагнозом постфактум сутички з "копами" на паркінгу та звернулася з заявою про вчинення щодо неї злочину.

З матеріалів судового реєстру випливає: 11 червня 2020 року за даним фактом було порушено кримінальну справу про нібито побиття адвоката "Нєдєлі" (ч.2 ст.398 КК України), однак постановою слідчого ДБР Сергія Згіблова від 23 жовтня поточного року вказане провадження було закрите "у зв’язку з відсутністю у діях службових осіб Департаменту стратегічних розслідувань НП України та Головного слідчого управління НП України, складу кримінального правопорушення".

Криворучко оскаржила це рішення, посилаючись на те, що "слідчий не провів достатні та належні слідчі дії з метою з’ясування всіх обставин справи" (зокрема, не допитав судмедексперта та жодного працівника паркінгу ЖК "Diamond Hill", не провів жодної слідчої дії, аби перевірити показання потерпілої тощо). Під час судового розгляду представники ДБР не з’явилися до палацу правосуддя, не надали свій відзив та проігнорували вимогу служителів Феміди надати для вивчення матеріали закритого кримінального провадження. З урахуванням цього, суддя Шапутько постановила - аргументи адвоката щодо неповноти та формальності проведеного досудового розслідування не були спростовані, тож скарга Криворучко підлягає задоволенню, а постанова про закриття справи щодо її побиття - скасуванню.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте