У Запоріжжі знешкодили етнічну банду, в яку входили чиновники Держгеокадастру. ВІДЕО

25 декабря 2020 г., 21:00:00   1191   0

У Запоріжжі знешкодили етнічну банду, в яку входили чиновники Держгеокадастра. ВІДЕО


У Запоріжжі діяла етнічна організована злочинна група, в яку входили посадові особи обласного Держгеокадастру.


Зловмисники ініціювали штучні перевірки державних підприємств і комерційних структур щодо дотримання земельного законодавства і після перевірок накладали значні штрафні санкції. При цьому, зловмисники обіцяли "порушникам" скасувати штрафи за певний відсоток. Про це повідомляється на сайті СБУ, інформує UAINFO.org.


Читайте також: СБУ затримала бізнесмена, який займався "тендерним тролінгом"


У разі відмови від "співпраці" учасники угруповання погрожували потерпілим насильницькими діями і фізичною розправою. Правоохоронці задокументували кілька фактів вимагання зловмисниками грошей з підприємців за "вирішення питання" щодо несплати штрафних санкцій.


Правоохоронці встановили, що фігуранти за сприяння чиновників також обклали "даниною" фірми, що працюють в сфері оцінки землі. Бандити вимагали майже 90 тисяч гривень з бізнесмена, якого незаконно звинувачували в порушенні законодавства в сфері земельних відносин.


В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці затримали в центрі Запоріжжя організатора та учасника злочинного угруповання під час отримання частини суми.


Читайте також: Прикордонники на Волині перешкодили контрабанді з Білорусі медпрепаратів та цигарок. ФОТО


В ході проведення ряду обшуків в приміщеннях фігурантів і офісних приміщеннях були знайдені і вилучені чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність угруповання, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку, незареєстровану гладкоствольну і травматичну зброю. Зараз затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.


Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Також перевіряються факти причетності угруповання до скоєння в регіоні інших резонансних злочинів.


 


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте