ПЦУ відчуває постійну протидію з боку Кремля, – Епіфаній

26 декабря 2020 г., 21:20:00   1290   0

ПЦУ відчуває постійну протидію з боку Кремля, – Епіфаній

Росія протидіє Православній церкві України (ПЦУ). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

“Триває боротьба ще на одному фронті – духовному (…) Відчуваємо постійну протидію не тільки з боку Російської Православної Церкви в Україні, і загалом Російської Церкви, але і з боку Кремля, зокрема на міжнародному рівні, де спрямовуються зусилля для того, щоби нашу Церкву не визнавали інші Помісні Православні Церкви”, – написав митрополит. За його словами, “країна-агресор прагне перешкодити церковному об’єднанню усередині України, а також не припиняє гонінь” на ПЦУ на окупованих територіях України.

Епіфаній також висловив жаль, что “святині українського народу, такі як Почаївська та Києво-Печерська лаври, перебувають під контролем тих, хто має свій керівний центр у країні-агресорі”. “Проте від держави залежить: передати їх Православній Церкві України, чи не передати. Ми не хочемо ворожнечі та протистоянь, лише справедливості та миру, але раніше чи пізніше у мирний спосіб це питання має вирішитися.

І ми як Церква робимо необхідні кроки для того, щоби це не відійшло в забуття”, – пояснив предстоятель ПЦУ

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте