ВР звернеться до КСУ через відмову щодо роз’яснення рішення з антикорупційного законодавства, – Совгиря

28 декабря 2020 г., 15:41:00   967   0

ВР звернеться до КСУ через відмову щодо роз’яснення рішення з антикорупційного законодавства, – Совгиря

Верховна Рада України подаватиме клопотання до Конституційного Суду України через відмову в задоволенні клопотання про роз’яснення рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила представниця Верховної Ради в КСУ, народна депутатка від фракції “Слуга народу” Ольга Совгиря.

“Щодо позиції Верховної Ради стосовно клопотання про роз’яснення рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 (щодо антикорупційного законодавства) (далі — Рішення), повідомляю, що парламент подаватиме клопотання до Суду про відмову в його задоволенні”, – зазначила нардепка. 

Совгиря зазначає, що основними аргументами є:

1) за законом “Про КСУ” право звернення до Суду передбачене з приводу роз’яснення порядку виконання рішення, а не роз’яснення та тлумачення його змісту або окремих положень. Отже, Суд може роз’яснювати свої власні рішення тільки тоді, коли в них встановлюється особливий порядок їх виконання. Проте Конституційний Суд не встановлював у Рішенні будь-якого порядку його виконання;

2) у Рішенні Суд надав відповідь лише на частину питань, поставлених у конституційному поданні, вивівши іншу частину в окреме провадження, за якою рішення ще не постановлене. Отже, звернення щодо надання тлумачення Судом стосовно окремих позицій Рішення до завершення провадження у справі може розглядатися як намагання вплинути на формулювання правової позиції в остаточному рішенні у справі і є недопустимим з точки зору необхідності дотримання суддями Конституційного Суду основних засад здійснення правосуддя, передбачених статтями 129, 149 Конституції України та статтею 2 Закону “Про КСУ”.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Після цього у Верховній Раді створили робочу групу, яка повинна була напрацювати три законопроекти для вирішення ситуації – повернення електронного декларування, зміни до Кримінального кодексу і зміни в закон про КСУ – до 1 грудня.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте