Огляд блогосфери від UAINFO. 5 січня 2021

05 января 2021 г., 21:00:00   854   0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).


Запад учит нас жить, но воюют не они, а мы: Сенченко раскрыл секрет возвращения Крыма и Донбасса



Украина должна быть более инициативной в вопросах возвращения Крыма и Донбасса, чтобы в Кремле засыпали и просыпались в холодном поту.


Такое мнение в комментарии "Телеграфу" высказал нардеп V, VI и VII созывов, экс-зампредседателя Совмина Автономной Республики Крым (1993-1997), глава Всеукраинского общественного движения «Сила права» Андрей Сенченко, информирует UAINFO.org.


«Украине пора перехватывать инициативу. С 2014 года, с начала российской агрессии, нам дают советы все, кому не лень. Однако при этом за последствия никто отвечать не готов. Все последствия расхлебывает украинский народ, – подчеркивает Андрей Сенченко. – В «Минске» нам пытается диктовать кремлевская свора. В нормандском формате уважаемые государства-партнеры (я о Германии и Франции) тоже учат нас жить. А ведь воюют не они, а мы. Причем не только за себя. Мы на переднем крае геополитического разлома между путинской Россией и цивилизованным миром, а наши западные партнеры – за спиной у украинских солдат. МВФ тоже пытается диктовать и зачастую делает это невпопад. А ведь у нас хватает наработок и на тему войны и мира, и на тему экономики, и на тему различных важных преобразований. Чего не хватает – так это тех, с помощью кого это всё стало бы частью государственной политики».


Если в деле Шеремета  принимать "белорусскую версию", то надо учитывать, что с высокой вероятностью спецслужбам Беларуси могли помогать и их российские "коллеги" – политолог  



Нацполиция стала главным ньюсмейкером первых новогодних дней. А сообщение о возможной причастности КГБ Белоруссии к убийству Шеремета стало главной сенсацией в начале 2021 г. Хотя напомню, что среди еще первых версий следствия о возможных причинах убийства Павла Шеремета назывался и «белорусский след» и конфликт Павла с режимом Лукашенко.


Если принимать и разрабатывать эту версию, то надо учитывать, что с высокой вероятностью белорусским спецслужбам могли помогать и их российские «коллеги», у которых уже есть опыт организации убийств на территории Украины", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Владимир Фесенко, информирует UAINFO.org.


"Было много критики, что не выявлены заказчики убийства Шеремета. Что ж, теперь появилась информация о возможном заказчике. Очевидно, что следствие не стоит на месте. Так или иначе, но всем обвиняемым по этому делу предстоит суд присяжных, который и должен вынести окончательный вердикт по этому делу.


Маємо щонайменше чотири кризи. 2021-й буде для України роком турбулентності



Яким буде новий, 2021 рік? Це запитання багато хто навіть і не намагається собі ставити сьогодні, коли людство з очевидним полегшенням прощається із минулим 2020-м. І я сказав би, що такого полегшення ми не бачили вже давно – і недаремно. Адже 2020-й, рік пандемії, став одним із найважчих у сучасній історії людства


Про це для "Радіо Свободи" пише Віталій Портников, повідомляє UAINFO.org.


Але чи стане простішим для нас 2021-й? На це залишається саме сподіватися. Але поки що нас очікують складні часи – адже від календарних дат небагато що змінюється насправді.


Дітей і сміху надалі буде багато, і це погана новина – журналістка



"Дизель шоу" на каналі ICTV виявилося беззаперечним лідером телеефіру в новорічну ніч-2021. Серед фаворитів також опинилися "Вечірній квартал" студії "Квартал 95" і президент Володимир Зеленський зі своїм виступом


Про це у своєму блозі на "Дні" пише Наталя Іщенко, повідомляє UAINFO.org.


Святкові концерти – "Місце зустрічі. Новий рік" на "Інтері" й "Новорічна ніч на каналі "Україна" – не змогли випередити гумористичні програми конкурентів, хоча й забезпечили своїм каналам місце в п’ятірці новорічних лідерів за рейтингом перегляду.


Коментуючи новорічне меню центральних українських телеканалів, можна було вказати на сумнівний рівень запропонованого глядачам гумору, на реванш російської мови на телебаченні, на просування у вітчизняний музичний простір російських зірок і на черговий прояв пропаганди "совкових ідеалів"…


Оккупанты выкачали всю воду в Инкерманском озере



В Инкермане под Севастополем вынужденно прекратили водозабор из озера в бывшем известняковом карьере.


Об этом сообщает корреспондент Крым.Реалии, информирует UAINFO.org.


Водозаборные сооружения на берегу озера демонтировали. Часть труб на спуске к озеру демонтировали и вывезли. Кусок смонтированных водоводных сооружений на врезке в основной водовод оставили нетронутым. Местные жители в праздники приходили осматривать то, что стало с Инкерманским озером после отбора воды.


Пєсков заявив, що Путін не буде "стріляти собі в ногу" у відносинах з Україною



Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін у відносинах з Україною не буде "стріляти собі в ногу".


Про це він заявив в інтерв'ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову, опублікованому в його каналі на YouTube, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.


"Україна пішла за червоні лінії. Це трагедія, те що сталося в Україні. Причому це трагедія для всієї Європи", – сказав Пєсков, уточнивши, що під червоними лініями він має на увазі порушення російських інтересів.


Олександра Матвійчук: Для чого уряд закрив на локдаун батарейки?



Поясніть мені це урядове рішення. Із 8 по 24 січня у супермаркетах заборонять продаж побутової хімії, інструментів, одягу, преси, лампочок та батарейок. Тобто, якщо раніше я купувала пральний порошок і т.п. в супермаркеті, то із 8 січня маю замовляти адресну доставку", -  про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише правозахисниця Олександра Матвійчук, інформує UAINFO.org.


"Неясно і як це буде реалізовано: супермаркети віднесуть продукцію на склади та закриють цілі відділи, або будуть відмовлятися продавати ці товари під час розрахунку на касі? І головне - в чому логіка? 


"Мова може йти про допінг": тренер прокоментував відсторонення олімпійського чемпіона Верняєва від змагань



Головний тренер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Геннадій Сартинський прокоментував інформацію про те, що олімпійський чемпіон Олег Верняєв тимчасово відсторонений від змагань.


Сартинського цитує Tribuna.com, інформує UAINFO.org.


"Теж читав на сайті, що його відсторонили. Зараз йде розгляд, більше сказати не можу. Яка причина рішення? Сказали поки нічого не говорити. Коли це все буде з'ясовано, тоді будемо говорити", - зазначив Сартинський. 


При цьому на питання про те, чи може мова йти про допінг, Сартинський відповів: "Може. Але поки сказали нічого не розповідати. Це закрита інформація поки".


Клопотенко: Кутя буде смачнішою, якщо додати імбир і лимон



Складно уявити різдвяний стіл без куті. Варіантів цієї страви безліч. Я вирішив приготувати класичний варіант – з медом і сухофруктами. Але, звичайно, додав трохи від себе – сюди чудово вписується корінь імбиру і лимонна цедра. З цими доповненнями класична кутя з пшениці виходить особливо смачною, радить Євген Клопотенко, інформує UAINFO.org.


Пшеницю (1 склянка) залийте 4 склянками води на ніч для набухання. Вранці злийте воду і залийте новими 4 склянками води. Варіть на невеликому вогні 1 годину до готовності. Якщо після того, як пшениця буде повністю готова, залишиться трохи води, то її потрібно злити...


В Мексике при загадочных обстоятельствах умерла победительница конкурса красоты



Модель и обладательница титула Мисс Агуаскальентес 2019 Химена Ита найдена мертвой у себя дома.


Об этом сообщил таблоид The Sun, информирует UAINFO.org.


Обстоятельства смерти 21-летней Химены до сих пор остаются загадкой. Как предполагают в полиции, девушка могла покончить с собой за несколько недель до участия в конкурсе Мисс Мексика.


У Мукачево розцвіла "шалена" сакура. ФОТО



У центрі Мукачево на початку січні розцвіла "шалена" сакура, яка щороку в січні-лютому розпускає квіти.


Про це закарпатський гід Ігор Гуледза розповів в коментарі кореспонденту Укрінформу, інформує UAINFO.org.


“У Мукачеві розцвіла шалена сакура. Дерево назвали так тому, що стара сакура, яка росте у центрі міста, щороку в січні-лютому викидає квіти.” - розповів він.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте