Патріарх Філарет намагається перешкоджати розвитку ПЦУ, – Епіфаній

08 января 2021 г., 15:07:00   1354   0

Патріарх Філарет намагається перешкоджати розвитку ПЦУ, – Епіфаній

Митрополит Епіфаній заявив, що де-юре Патріарх Філарет залишається в складі Православної церкви України, а де-факто намагається перешкоджати її розвитку.

Про це голова ПЦУ розповів в ексклюзивному інтерв’ю “5 каналу”.

“Це ми всі бачили і бачимо, але зараз це не має якогось особливого значення, тому що його позиція пішла всупереч загальній позиції ПЦУ. Він не дістав в Україні жодної підтримки і, на жаль, ми зараз бачимо, що проросійські сили практично грають за його спиною і він озвучує ті російські міфи, які розповсюджувалися до цього часу. Він повинен розуміти, що відбувається насправді”, – сказав Епіфаній. 

За словами Митрополита, Патріарх Філарет непохитний у своїй думці, тому у ПЦУ практично немає комунікації з ним, але церква й далі рухається вперед, незважаючи навіть на ці перешкоди.

“Ми очікували, що свого часу він стане підпорою, підмогою, основою в розбудові ПЦУ, але цього не сталося. Це був його особистий вибір, і ми бачимо, що цей вибір є хибним, тому що церква, зберігши єдність, рухається вперед, отримує визнання, навіть попри такий внутрішній спротив від тих, які протягом десятиліть вели до цього. Бо він же вів до визнаного автокефального статусу, а коли ми прийшли до цього, коли отримали Томос, коли отримуємо визнання, то він повернувся і говорить, що це неправильно”, – підсумував предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте