Хотіли 200 тисяч доларів: представники фармкомпанії звинуватили столичних фіскалів у вимаганні грошей

14 января 2021 г., 09:43:00   1235   0

Хотіли 200 тисяч доларів: представники фармкомпанії звинуватили столичних фіскалів у вимаганні грошей

«Маски-шоу» від столичних ДФСників: через незаконні обшуки й блокування роботи офісу фармакологічної компанії низка медзакладів у кількох регіонах України залишилася без необхідних препаратів.

Чому спецоперацію вирішили провести без рішення суду, та ще й у переддень новорічних свят? І як фіскали «наколядували» собі на елітні авто й квартири? Спробувала розібратись Алла Легеза.

Низькі заробітні плати фіскалів, на які публічно нарікає голова ДФС Сергій Солодченко, як ніщо інше може спонукати співробітників установи до пошуку додаткових джерел доходу.

За словами Солодченка, податковий міліціонер у середньому отримує сьогодні 11,5 тисячі грн. Хоча, судячи з машин, якими їздять фіскали, та з квартир, у яких живуть, не скажеш, що вони бідують.

Наприклад, старший слідчий Володимир Рибак, що був на обшуках в офісі «Ворвардс Фарма», торік придбав собі «Кіа Маджентіс» 2008 року, вартість якої, за даними сайту з продажу авто, 6-9 тис. доларів. А на обшук він же приїхав зовсім іншою машиною, якої немає в декларації. Мова про «Мітсубісі Галант» 2009 року, що куплена 2 місяці тому, а власник авто зареєстрований у тому ж селі, де й старший слідчий Рибак.

А от інша слідча з того ж обшуку Людмила Булачова нещодавно переїхала в нове столичне житло. Це квартира в ЖК «Нова Англія», яка, якщо вірити декларації, обійшлася їй лише в 10 тис. доларів. Журналісти перевірили ціни за однокімнатку на 43 квадрати в цьому комплексі: на момент купівлі вартість коливалася від 50 до 90 тис. доларів.

Щоправда, слідча декларує, що це квартира зовсім не її, і проживає вона там безоплатно. Виявляється, що оселя – на мамі з Дніпра, яку в пункті зв’язку із суб’єктами декларанта Булачова забула вказати.

DFS_7

Квартира у "Новій Англії" буцімто обійшлася слідчій у 10 тисяч доларів Фото: скріншот

Торік, за словами представника власника фармкомпанії, теж влаштували аналогічну операцію під егідою столичних фіскалів. Щоправда, тоді відстояти честь фірми з іноземними інвестиціями вдалося досить швидко, за допомогою НАБУ.

«Сфабрикували кримінальну справу. Звернулися до полтавського суду і через полтавський ДБР звинуватили нас, що ми нібито в якійсь змові із запорізькими і дніпропетровськими державними органами. 200 тисяч доларів вони хотіли за те, щоб «порішати». Проводилися відповідні дії з боку НАБУ, і все це дуже швидко закінчилось», – згадує представник власника ТОВ «Ворвартс Фарма» Сергій Бойко.

Цього разу бізнесмени вже подали відповідні заяви до державного бюро розслідувань, а також звертатимуться до суду по компенсацію за матеріальні збитки та репутаційні втрати. 

stopcor.org

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте