“Слуги народу” через вакцину від COVID-19 викликали на нараду Степанова: про що говорили

16 января 2021 г., 22:50:00   1377   0

“Слуги народу” через вакцину від COVID-19 викликали на нараду Степанова: про що говорили

Народні депутати від фракції “Слуга народу” провели зустріч з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим щодо вакцини і вакцинації від COVID-19 в Україні.

Міністр заявив, що перший етап вакцинації від COVID-19 може початися в середині лютого і якщо ефективність китайської вакцини, про яку було домовлено, не буде доведена, її не закуповуватимуть.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив нардеп від “Слуги народу” Олександр Качура.

“Сьогодні відбулася нарада народних депутатів від “Слуги народу” з міністром охорони здоров’я Степановим щодо вакцини. Коротке резюме того, що обговорювалося: міністр обіцяє почати вакцинацію вже в середині лютого, якщо ефективність китайської вакцини Sinotec (ймовірно, йдеться про китайську компанію Sinovac Biotech – ред.) не буде доведена, то її закуповувати не будуть”, – повідомив Качура.

За його словами, є домовленості про закупівлю вакцин, які, зі слів Степанова, на підставі договору є конфіденційними. “Також конфіденційними є назви препаратів, країна походження і їх вартість. На мій погляд, це дуже спірна історія, поскільки Міністерсво відразу ж звинуватять у розкраданні.

Більш того закупівля буде відбуватися не безпосередньо, а через організацію-посередника Crown Agents, яка отримає комісію 5%”, – написав Качура. Він зазначив, що якщо “ми говоримо”, що закуповуємо вакцину на 3,5 млрд, 5% – це 175 млн гривень.

І “не має розуміння, чому не можна проводити закупівлю через створене законом спеціальне держпідприємство, вартість утримання якого значно менше, ніж комісія іноземного посередника”. Також за його словами, перший етап вакцинації – 367 тис. громадян: лікарі, медики, будинки для людей похилого віку, військові в зоні ООС.

Другий етап – 2,5 млн громадян, “старт якого, зі слів Степанова, можливий в кінці березня”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте