Заява ОРДЛО про передачу полонених є спробою тиску РФ на українську сторону, – Арестович

16 января 2021 г., 22:18:00   729   0

Заява ОРДЛО про передачу полонених є спробою тиску РФ на українську сторону, – Арестович

Українська делегація у Тристоронній контактній групі розглядає заяву окупантів з ОРДЛО про передачу Україні полонених як спробу тиску РФ на українську сторону переговорів, а цю спробу, в свою чергу – як елемент масштабної кампанії по тиску на політичне керівництво і народ України.

Про це написав радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в Facebook.

“Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові “органи” готують до “повернення”, а пропуск і зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо він відбудеться, буде організовано уповноваженими державними органами України”, – написав Арестович.

За його словами, ні родинні зв’язки, ні статус народного депутата, не є підставою для маніпулювання статусом “громадянина України”, а тим більше – примусовим переміщенням наших куди-небудь, у фактичній взаємодії з державною владою країни-окупанта.

“Взаємодія з РФ, державою-окупантом, здійснюється відповідно до норм міжнародного права та українського законодавства, в рамках домовленостей, досягнутих у Нормандському форматі… Будь-які спроби тиску на нас – марні, а у випадку з людьми, постраждалими від окупантів – ще й аморальні”, – додав Арестович.

Він також повідомив, що правоохоронні органи України винесуть свою оцінку таким спробам, а політичне керівництво країни – свою. Раніше глава української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук заявив, що заява окупантів з ОРДЛО про передачу Україні полонених є спробою ухилитися від домовленостей. І в цілому є дивною ситуацією.

Сьогодні ЗМІ так званих “ДНР/ЛНР” повідомили про передачу Україні полонених в односторонньому порядку. Серед них нібито жінки, літні люди і люди, які страждають важкими захворюваннями, які не воювали у складі українських військ.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте