Українці зможуть продавати валюту через термінали і отримувати перекази з “Дією”

16 января 2021 г., 22:15:00   1247   0

Українці зможуть продавати валюту через термінали і отримувати перекази з “Дією”

Українці зможуть продавати іноземну валюту через термінали самообслуговування банкам і зараховувати їх на свої гривневі рахунки, а також отримувати валютні перекази з-за кордону за допомогою цифрових паспортів у мобільному застосунку “Дія”.

Такі валютні послаблення поряд з іншими запровадив НБУ, – передає пресслужба регулятора.

Так, Національний банк скасував низку обмежень у межах валютної лібералізації. “Національний банк дозволив банкам та небанківським фінансовим установам купувати іноземну валюту в населення за безготівкові кошти в гривні через термінали самообслуговування та затвердив порядок проведення відповідних операцій. Зокрема, визначено, що після продажу валюти через платіжні пристрої гривневі кошти зараховуватимуться на власні поточні рахунки фізосіб”, – розповіли у НБУ.

Такі операції мають здійснюватися з урахуванням законодавства про фінансовий моніторинг. У межах відходу від паперових документів НБУ уточнив вимоги до здійснення фізособами переказів коштів у іноземній валюті за межі України та до одержання таких переказів з-за кордону.

“Відтепер під час здійснення цих операцій фізичні особи зможуть використовувати цифрові паспорти в мобільному застосунку “Дія”, де в електронному вигляді відображається інформація, яку містить ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України”, – додали у НБУ.

Загалом НБУ зняв і заборони для клієнтів – юридичних осіб на проведення операцій з продажу іноземної валюти на умовах “форвард” і скасував заборону на операції фізичних осіб з купівлі та продажу іноземної валюти за гривні на умовах “форвард”, на операції з купівлі та продажу іноземної валюти та банківських металів на умовах маржинальної торгівлі та на розрахунки в іноземній валюті під час купівлі державних цінних паперів, номінованих у валюті.

Також центральним банком знято заборону на здійснення банками операції на умовах “своп” з фізичними особами-резидентами, якщо перша частина такої операції передбачає продаж клієнту іноземної валюти або банківських металів. Зміни набувають чинності з 17 січня.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте