Огляд блогосфери від UAINFO. 18 січня 2021

18 января 2021 г., 21:00:00   1068   0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 


Кабмін знизив ціну на газ для населення



Уряд України прийняв рішення про зниження цін на газ для українців. Тарифи знизили до 6,99 гривень за кубометр.


Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.


Ціна на газ для українців тепер становить 6,99 гривень за кубометр.


За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, встановлена урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках.


"У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати", - заявив він.


Алексея Навального арестовали на 30 суток



17 января российского оппозиционера Алексея Навального задержали в аэропорту Шереметьево, после возвращения в Россию. Суд избрал ему меру пресечения в виде содержания под стражей стоком на 30 суток, информирует UAINFO.org.


Российского оппозиционера Алексея Навального задержали на 30 суток. Об этом 18 января сообщила его пресс-секретарь  Кира Ярмыш на своей странице в Twitter.


По ее словам, Навальный будет находится под стражей до 15 февраля.


"Путин не выпустит из своих лап": Пионтковский рассказал, что будет с Навальным после задержания



Власти РФ не отпустят в ближайшее время российского оппозиционера Алексея Навального.


Такое мнение высказал политолог Андрей Пионтковский в эфире канала "Украина 24", информирует UAINFO.org со ссылкой на УНИАН.


Он уточнил, что Навальный пробудет под арестом как минимум 48 часов.


"Официально объявлено, что он задержан по запросу ФСИН, которая объявила его в розыск еще 29 декабря, обвинив его в том, что он находится под условным наказанием и не посещал офис ФСИН в нужные дни. На 29 января назначен суд по превращению его условного срока в реальный. И я подозреваю, ФСИН этого и не скрывала, что его будут держать до этого суда. Путин уже не выпустит его из своих лап в ближайшее время", - сказал он.


CNN: На "десерт" Трамп готовит помилования сотни людей



Президент США Дональд Трамп объявит об около 100 помилованиях в последний день президентства 19 января. Об этом со ссылкой на три источника, знакомых с вопросом, сообщает CNN, информирует UAINFO.org.


В частности, как информируют два источника, накануне в Белом доме прошло заседание, на котором согласовали список помилований. При этом захват Капитолия 6 января осложнил осуществление желания Трампа помиловать себя, своих детей и личного адвоката Руди Джулиани.


"На данный момент помощники не думают, что он это сделает, но только Трамп знает, что он сделает со своей последней президентской властью, прежде чем он официально уйдет с должности в полдень 20 января", - сказано в материале.


Найвпливовіший політик Грузії йде у відставку: що відбувається



Тиждень тому Бідзіна Іванішвілі, засновник та лідер "Грузинської мрії" (ГМ), партії, яка керує Грузією з 2012 року, несподівано опублікував довгий лист, в якому заявив, що назавжди залишає політику.


Це наводить на два запитання. Чи є справжнім його відхід? І в будь-якому разі, чому він прийняв це рішення саме зараз?


Про це на порталі ЄвроПравди пише Гія Нодія, інформує UAINFO.org.


Ми все це вже бачили раніше. У жовтні 2013 року, прослуживши рік на посаді прем'єр-міністра, Іванішвілі подав у відставку і заявив, що тепер стане простим громадянином, позбавленим будь-якої політичної ролі, а також виключив будь-який шанс на своє повернення в політику в майбутньому. Він також заявив, що стане частиною громадянського суспільства і критикуватиме уряд ГМ з цієї позиції.


Скандал за етнічною ознакою: як виплата допомоги для дітей зруйнувала уряд Нідерландів



У п’ятницю 15 січня після засідання уряду прем’єр-міністр Марк Рютте сів на велосипед і поїхав до короля країни з проханням про власну відставку. 


Він пішов на цей крок попри те, що у березні і без того мають відбутися чергові парламентські вибори. Та "дотягнути" до них Рютте не мав змоги, адже країну без перебільшення трясе скандал, що розпочався через дії уряду під його керівництвом.


Джерелом проблем стала система виплати батькам фінансової допомоги на утримання дітей. З’ясувалося, що за останні роки 10 тисяч родин були безпідставно позбавлені цих грошей. Їх класифікували як шахраїв, а багатьох навіть змусили повернути державі кошти через звинувачення, висунуті на підставі лише... їхньої національності!


Про це для ЄвроПравди пише Тетяна Шевчук та Сергій Сидоренко, інформує UAINFO.org.


І хоча нині прем’єр каже про неприпустимість такої політики та про готовність виправити помилку, є підстави сумніватися у тому, що уряд не знав про системну багаторічну дискримінацію.


У ВООЗ запевнили, що вакцини від коронавірусу вистачить для всіх



Вакцини від коронавірусу вистачить на всіх, однак наразі існує реальна небезпека, що найближчим часом бідні країни її не отримають.


Про це на брифінгу 18 січня заявив глава Всесвітньої організації здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус, повідомляє Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.


«Це правильно, що всі уряди хочуть в першу чергу зробити вакцинацію своїх медичних працівників та людей похилого віку. Але неправильно, що більш молоді і здорові дорослі люди в багатих країнах вакцинуються раніше, ніж медичні працівники та люди похилого віку в бідніших країнах», – наголосив глава ВООЗ.


Він зазначив, що зараз першочерговим завданням є вакцинування груп ризику у всіх країнах.


У ПЦУ нагадали, що масові хрещенські купання не є "давньою українською традицією"



У Православній церкві України назвали міфом твердження, що масові хрещенські купання є давньою українською традицією.


Про це йдеться у сьогоднішньому дописі на Facebook-сторінці ПЦУ, інформує UAINFO.org.


"Останніми роками в час святкування Хрещення Господнього активізується мода на масові пірнання в ополонку. Мотивація у кожного різна: хтось «змиває гріхи», хтось випробовує можливості свого тіла, а хтось аргументує це дотриманням "давньої української традиції". Останнє твердження – цілком помилкове! У нашого народу такої традиції, пов’язаної зі святом Богоявлення, не було. Ані етнографи, ані історики ще до середини ХХ століття не фіксували нібито «традиційних» масових пірнань українців у крижану воду з нагоди свята Хрещення Господнього. Немає описів такого дійства ані у давніх джерелах, ані у дослідження про традиції козацької України, ані у спогадах людей старшого віку. Деякі історики пов’язують такий звичай з нашими північними сусідами, росіянами, у яких було прийнято пірнати в холодну воду після лазні, а також із поширенням ідей загартування організму, як частини здорового способу життя", – пояснили у ПЦУ.


Ірина Білик побувала на новорічній вечірці у Лукашенка 



У Білорусі на новорічній вечірці Олександра Лукашенка 16 січня виступили українські співачки Еліна Іващенко та Ірина Білик. Про це повідомив Фонд культурної солідарності Біларусі і Reformation.  


Про це пише Главком, інформує UAINFO.org.


Зазначається, що на прийомі Лукашенка з нагоди «старого Нового року» у суботу засвітилися і зірки російської естради, серед них Стас Михайлов, Валерій Сюткін і Зара.


«Був на вечорі в Палаці незалежності і екссоліст білоруського ансамблю «Пісняри» Валерій Скорожонок. Під час новорічного прийому Лукашенко вручив ордени, медалі та подяки державним діячам, артистам і співробітникам ЗМІ», ? йдеться у повідомленні.


Сестра Бритни Спирс обвинила Илона Маска и его автомобиль Tesla в гибели котов



Джейми Линн Спирс, младшая сестра знаменитой певицы Бритни Спирс, обвинила Илона Маска и его электромобили Tesla в гибели своих питомцев.


Об этом пишет CNN, информирует UAINFO.org.


Девушка рассказала в Instagram, что ее кошек сбил автомобиль Tesla, приближения которого животные даже не услышали.


Не секрет, что электромобили работают почти бесшумно по сравнению с обычными машинами и, как оказалось, это проблема для животных. "Сейчас мы потеряли — я не хочу говорить вам, сколько кошек — потому что они не слышат, как работает Tesla (TSLA), и происходят несчастья. Это действительно ужасно", — рассказала Спирс.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте