Європарламент засудив агресивну політику Росії щодо України

21 января 2021 г., 04:15:00   1560   0


Європарламент занепокоєний тим, що великі частини України та Грузії досі окуповані військами РФ.


Как повідомляє DW, про це йдеться у резолюції щодо Спільної безпекової та оборонної політики ЄС у 2020 році, ухваленій на пленарному засіданні у середу, 20 січня, інформує UAINFO.org.


За документ проголосували 387 євродепутатів, 180 - були проти, ще 119 - утрималися.


У документі говориться, що Європарламент "занепокоєний тим, що великі частини України та Грузії окуповані військами Російської Федерації в порушення міжнародного права". Євродепутати занепокоєні й присутністю військ РФ у Молдові, а також тим, що "Росія продовжує дестабілізовувати мир і безпеку в регіоні".


У резолюції також підтверджується відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України та всіх інших країн "Східного партнерства".


Читайте також: Касьянов: Никто нам не отдаст просто так Крым и Донбасс, даже если Навальный станет новым царем Российской империи


Водночас євродепутати ухвалили другу резолюцію, де згадується Україна. Цей документ присвячено імплементації Спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС у 2020 році. За нього проголосували 340 парламентарів, 100 - висловилися проти, ще 245 - утрималися.


У цій резолюції Європарламент висловив занепокоєння поширенням гарячих зон конфлікту у сусідніх з ЄС країнах, а також "замороженими конфліктами та продовженням де-факто окупації Російською Федерацією територій, які належать суверенним державам".


Читайте також: Bloomberg: "Северный поток-2" нужно заморозить, пока Украина не будет защищена от него


Також євродепутати засудили "агресивну політику Росії щодо України, її негативну роль у кількох заморожених конфліктах і тиск на деяких з сусідів ЄС, на додачу до порушення нею прав кримських татар, її блокаду Азовського моря, продовження захоплення українських газових родовищ у Чорному морі та порушення територіальної цілісності Грузії та Молдови".


Крім того, Європарламент підтвердив відданість політиці невизнання незаконної анексії Криму та закликав Росію взяти на себе відповідальність та вплинути на бойовиків, і цілковито втілити свої зобов'язання за Мінськими угодами.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте