У Києві активізувалися шкуродери, які заробляють на тваринах

01 февраля 2021 г., 20:12:00   799   0

У Києві активізувалися шкуродери, які заробляють на тваринах

На Хрещатику, в самісенькому центрі Києва спритні ділки знову пропонують фотопослуги з мавпою.

Про це на Facebook-сторінці повідомили зоозахисники ГО UAnimals.

«Фотографи з Хрещатика продовжують знущатись над мавпами. У грудні ми провели рейд на центральній вулиці Києва, аби притягнути до відповідальності «підприємців», які надають фотопослуги з дикими тваринами. Проте уже в новорічний період живодерські фотопослуги з‘явилися знову», — кажуть зоозахисники.

Як доказ демонструють відео. На кадрах видно, як молодик стоїть біля виходу з метро Хрещатик і тримає на руках мавпу. Задля годиться він вдягнув тваринку в куртку й капелюх. Але лапи та хвіст мавпи не захищені від холоду.

На відео видно, як на вулиці лежить сніг, а з рота чоловіка йде пара, адже на вулиці мінусова температура. До того ж і сам горе-підприємець тупцює з ноги на ногу, аби зігрітися. Авторка відео запитала у спритника, чому мавпа змушена заробляти на морозі. Адже це — дика тварина, якій не підходить український клімат.

«Вона народжена в Україні, а значить — не дика», — відповів молодий чоловік. З подальшої розмови виявилося, що він навіть не власник тваринки. На вимогу авторки відео показати документи на мавпу, молодик відповів, що вони «в нашого старшого». Нагадаємо, що 3 грудня у центрі Києва біля виходу зі станції метро «Хрещатик» горе-бізнесмени чіплялися до  перехожих із пропозицією зробити фото із живою мавпою. Зоозахисники викликали на місце інциденту поліцію.

Зараз чекають на передачу справи до суду. Після цього зоозахисниця Юстина Дусан створила петицію з вимогою до міської влади Києва заборонити фотопослуги з тваринами та використання їх для жебрацтва. До завершення збору підписів залишилося 34 дні. Але з необхідних 10 тисяч вона набрала лише 1052 підписи. Екоактивісти та зоозахисники продовжують наголошувати. що фотобізнес — це не справа для диких екзотичних тварин. На здоров’я мавп згубно діє український клімат.

В умовах вулиці вони отримують або тепловий удар, або переохолодження. Протягом дня тварини не мають змогу справити природні потреби.

«Власники» мавп їх не годують і не напувають водою та часто «накачують» снодійними чи алкоголем.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте