Він відповів на критику аналітика Комітету виборців України Дениса Рибачка щодо останнього соціологічного дослідження "Рейтингу", за яким 75% українців проти легалізації зброї, і 23% – за, при цьому лише 36% відсотків виборців "Голосу" підтримують таке рішення.

"Щодо публікації "Рейтингу" – ми зробили своє замовлення на соціологічне дослідження. Завтра ми будемо його оприлюднювати разом з Асоціацією власників зброї. Уже є результати, які показують, м’яко кажучи, маніпуляцію "Рейтингу". Насправді там були по-іншому поставлені запитання. Так от у цьому дослідженні – майже 70%, і найбільше з усіх політичних сил саме виборців "Голосу", як раз підтримують і вважають, що ми як суспільство дозріли і готові володіти зброєю", – наголосив він.

"Не легалізацію – а закон про відповідальне володіння, придбання, носіння, використання – це ми пропонуємо зі співавторами цього закону і це найголовніше. Я суб’єкт і ініціатор подання того, над чим ми з 2019 року працювали", – зазначив депутат.

Шараскін також відповів на запитання, як би відбувалася акція патріотів під проросійським телеканалом "НАШ", якби в активістів була зброя.

"У проєкті закону про обіг цивільної зброї і боєприпасів №4335 (альтернативний) ми чітко навіть встановлюємо зони, вільні від зброї. Тому для відповідальних власників такої ситуації не може виникнути. А для всіх інших – значить, люди і так не збираються виконувати закон – повірте мені, у них всіх давним-давно зброя є. Тому що йдеться саме про зброю для самозахисту, яку ми якраз намагаємось регламентувати, встановити спосіб, в який це може здійснюватись", – зазначив він.

"В основному проєкті закону, який подається комітетом, це просто вилучено і є припис, що нібито носіння можна розглянути іншим законом. В який спосіб, come on? Тобто я беру свій офіційний короткий ствол, який я придбав, виходжу з ним на вулицю у своїх справах. І якщо мене "беруть", то просять за це від 5 до 10 років позбавлення волі. А це більше, ніж за зґвалтування і розбій. Люди, ви про що?", – зауважив депутат.

"Насправді в нас є величезна суперечка, тому що МВС – це монополіст станом на зараз… Якби Асоціація власників зброї не порушувала це питання – воно взагалі б не зрушилося з мертвої точки. У нас природна монополія – весь обіг цивільної зброї відбувається тільки через структуру МВС", – вважає Шараскін.

Дивіться повний запис програми "Дійові особи":