Арештований в Росії схимонах Сєргій заявляє, що його пожертви Кирилу розкрадали

08 февраля 2021 г., 21:42:00   1524   0

Арештований в Росії схимонах Сєргій заявляє, що його пожертви Кирилу розкрадали

Арештований в Росії о. Сєргій (Романов) упевнений, що пожертви благодійників монастиря, які  надсилали Патріархові Кирилу, не доходили до нього.

За його словами, кошти і дорогі подарунки передавалися Патріарху через митрополита Кирила (очолював єпархію в 2011-2020 роки), але далі єпархії не йшли або подавалися не від імені о. Сєргія. О. Сєргій заявив, що у нього ніколи не було конфлікту з Патріархом або з чинною владою. Він продовжує молитися за президента, а поминати Патріарха в монастирі перестали після того, як він ухвалив рішення церковного суду про позбавлення о. Сергія сану і відлучення його від РПЦ.

“Патріарх, як нам відомо, затвердив ці рішення, тому що до нього доносили перекручену інформацію про те, що Сергій розкольник, який відійшов від православ’я, що він головний ворог на Уралі, – повідомив адвокат Сєргія.

– Ми впевнені, що в патріархії бачать ситуацію тільки так, як її підносив митрополит Кирило, який був незадоволений припиненням платежів на адресу єпархії і йому особисто (за дев’ять років, за оцінками представників монастиря, особисто митрополиту Кирилу було передано близько $ 2 млн)”.

Раніше повідомлялося, що всі платежі припинилися після рішення церковного суду в липні 2020 року. В єпархії розповіли, що внески місцевих релігійних організацій в єпархію є їх обов’язком, прописаної в правовстановлюючих документах. Кошти витрачалися на комунальні платежі, відзначали в єпархії. Як пояснив Романов адвокатам, конфлікт з митрополитом Кирилом у нього почався в 2019 році, коли він зібрався побудувати храм святої Софії на території монастиря.

“Для початку будівництва було потрібне благословення митрополита. За словами отця Сєргія, митрополит Кирило поставив йому умову, що благословить будівництво, якщо той дасть $ 5 млн на зведення кам’яного храму для ігумені Питирими (Лисициної).

Після відмови їхні стосунки різко зіпсувалися, але до церковного суду, рішення якого в монастирі не визнають, о. Сєргій продовжував фінансово підтримувати єпархію і митрополита”, – розповів адвокат Павло Бабіков. Адвокати і сам о. Сєргій впевнені, що конфлікт, який призвів до його арешту, носить виключно фінансовий характер.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте