«Укроборонпром» та Харківський бронетанковий завод: коли війна – мати рідна?

10 февраля 2021 г., 15:24:00   4274   0

«Укроборонпром» та Харківський бронетанковий завод: коли війна – мати рідна?

Чому в «Укроборонпромі» ігнорують беззаконня та «безпрєдєл» директора на одному з стратегічних підприємств?

Розтрата бюджетних коштів, відверте знищення виробництва, вседозволеність та свавілля по відношенню до колективу – все це сьогодні, під час військового конфлікту, відбувається на ключовому оборонному державному підприємстві – Харківський бронетанковий завод. 

Директор В. Стрелець, який очолює підприємство з жовтня 2018 року, напевне, уявив себе повноправним господарем заводу чи феодалом, а отже – робить все, що заманеться – аж до скоєння злочинів. Той факт, що це підприємство – одне з ключових оборонного комплексу держави – його анітрохи не бентежить.

А може, навпаки: людина свідомо й цілеспрямовано під час війни працює на підрив боєздатності, чинить диверсію, тобто – працює на ворога? І вона є загрозою національній безпеці?

Ось про які факти стало відомо редакції від працівників заводу:

Розтрата та податкове шахрайство        

Як ми з’ясували, керівництвом підприємства  проводяться господарські операції по постачанню комплектуючих для ремонту бронетехніки  з фіктивними фірмами (ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ПАРТСЕТ»,ТОВ «ТОРГПРОМ.ЮА», ТОВ «ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВЕ П-ВО» , ТОВ «АЙВЕНГО ПРАЙМ» та інші) на загальну суму понад 50 млн гривень.

При виконанні контракту  державного замовлення Міністерства оборони в 2019-2020 рр за кредитні кошти керівником підприємства було допущено перевищення використання коштів близько 10 млн гривень, що являється розтратою державних коштів. 

Директор: непробудне п’янство та дике свавілля

Вже стало системою, коли керівник з’являється на робочому місці нетверезим, ігноруючи не лише законодавство, а й здоровий глузд. Поводить себе неадекватно, ходить п’яний по цехам.

Серед білого дня Стрельця у стані сильного алкогольного сп’яніння виводять попід руки та завантажують в машину на очах у всього колективу. Той в п’яному угарі буянить, виносить дикі або злочинні рішення, вимагає від працівників писати заяву на звільнення, не пояснюючи причину. 

Корупція, кумівство та «мертві душі»

Як свідчать отримані нами дані, на підприємстві виплачуються неправовірні виплати адміністративному апарату,  в той час, коли працівники виробництва, від яких залежить виконання контрактів по ремонту техніки , отримують мізерні зарплати. Невідомо, за якими критеріями, але одних працівників відправляють у відпустку за власний рахунок, іншим – виплачують премії. 

Разом з тим, директор, користуючись своїм службовим становищем, використовує працівників підприємства та техніку для виконання будівельних робіт в особистих інтересах на власному будівництві.

Слід додати, що на заводі працюють також дочка та зять цивільної дружини нинішнього директора. І вони – як і сам керівник,- практично не з’являються на робоче місце.

При цьому майже в кожному відділі числяться «мертві душі». І все це, звісно, відбувається з відома директора. 

Занепад оборонного заводу

Своєю бездіяльністю керівник  призвів до зниження виробництва  та звільнення кваліфікованих фахівців. Хтось сам не витримує та пише заяву, когось звільняють – як ми вже сказали, без будь-яких підстав. Просто – з п’яних очей. Під керівництвом директора В. Стрельця виробничі потужності за рік знизились до кількості одиниць, які підприємство раніше виконувало за місяць. Вартість виконання робіт збільшилась в рази, в той час, як  вартість комплектуючих не змінилася. На заводі не ведеться робота щодо збільшення можливостей ремонту вузлів, агрегатів тощо.

Це лише мала частина порушень та свавілля які відбувається на ХБТЗ під керівництвом однієї лише людини – керівника, який, по суті є злочинцем, що знищує стратегічне підприємство під час бойових дій.

Не зважаючи на все це, керівництво «Укроборонпрому» вперто «не бачить», що відбувається й не вживає жодних заходів, щоб змінити ситуацію. Більш того –продовжує контракт з «горе-керівником».

Питання: чому?

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте