51% українців вважають загрозу коронавірусу перебільшеною, – опитування

12 февраля 2021 г., 20:14:00   1486   0

51% українців вважають загрозу коронавірусу перебільшеною, – опитування

51% українців заявили, що вважають загрозу коронавірусу перебільшеною. Не поділяють таку думку 43% опитаних. У середньому у світі 42% людей вірять, що загроза COVID-19 перебільшена — переконаність у цьому збільшується з осені 2020-го року.

Про це свідчать результати глобального опитування Міжнародної асоціації Геллап. В Україні опитування проводили Фонд Демократичні ініціативи та Київський міжнародний інститут соціології, – повідомляє Громадське.

Соціологи кажуть, що на початку 2020-го року була поширена думка, що загроза від коронавірусу перебільшена. Під час першого піку захворювання кількість прихильників цієї думки зменшилась, але влітку, коли дещо зменшилась кількість інфікованих, віра в перебільшення проблеми почала зростати. 

Вона також продовжила зростати восени, коли розпочалася так звана друга хвиля захворюваності. Зростання переконаності в перебільшенні кризи залишається і наприкінці 2020 року, кажуть соціологи.

Більш схильні вважати загрозу здоров’ю перебільшеною в Індії, Афганістані (по 58%), на Філіппінах (70%), Нігерії (64%) та Кенії (60%).

Водночас у Фінляндії, Японії, Австралії, В’єтнамі, Південній Кореї, Грузії навпаки понад 70% вважають, що загроза не перебільшена.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте