Жеваго банкротить компанію "Укренергозбут" - фігуранта скандалу з "Укртрансгазом"

16 февраля 2021 г., 19:43:00   707   0

Жеваго банкротить компанію "Укренергозбут

05.02.2021 Госпсуд Рівненської області відкрив провадження в справі №918/1174/20 про банкрутство ПрАТ "Укренергозбут".

Ініціатор відповідної процедури - ТОВ "Газотурбінні технології".

Ці дві структури пов’язували з Костянтином Жеваго (щоправда, тут не без нюансів).

ПрАТ "Укренергозбут" було позичальником банку “Фінанси та кредит” (належав К.Жеваго). Принаймні, частина боргових зобов’янь компанії була (чи "могла бути") спірним чином погашена за рахунок депозитів жевагівського Ferrexpo в банку (щодо відповідних операцій тривають судові спори).

Поручителем ПрАТ "Укренергозбут" перед банком “Фінанси та кредит” було ПрАТ "Росава", яке теж у процедурі банкрутства і яке теж пов’язане з К. Жеваго.

ПрАТ "Укренергозбут" фігурувало в кількох кримінальних провадженнях щодо виведення коштів рефінансування з банку “Фінанси та кредит”.

Крім того, “Укренергозбут” - один з фігурантів недавнього скандалу довкола “Укртрансгазу”.

Як зазначав “Укртрансгаз”, в 2000 році Арбітражний суд м. Києва зобов’язав цю держкомпанію поставити 305 млн куб м газу споживачам ЗАТ «Укренергозбут». При цьому вартість газу не була наведена.

У 2018 році ПрАТ «Укренергозбут» продало для ТОВ «Фінансова компанія «Фін-Інвест» право вимоги до “Укртрансгазу”.

На початку 2020 року “Укртрансгаз” інформував про відкриття приватним виконавцем провадження щодо стягненню з держкомпанії 2,3 млрд грн.

У листопаді 2020 року повідомлялося, що суд затвердив мирову угоду між "Укртрансгазом", "Укренергозбутом" та фінкомпанією "Фін-Інвест". Згідно з судовими матеріалами, сторони домовилися, що “Укртрансгазу” буде повернена стягнута з нього в межах виконавчого провадження ВП № 60980338 у справі №17/32 грошова сума в розмірі 226 млн грн, а “Укртрансгаз” передасть газ в підземних сховищах в обсязі 305 млн куб. м.

"Економічна правда" писала про можливу причетність до врегулювання питання газового бізнесмена Ігоря Воронова.

Незадовго до укладання мирової угоди прес-служба Костянтина Жеваго запевняла, що компанія-бенефіціар цієї суперечки "Укренергозбут" "була шахрайським чином украдена у пана Жеваго, незаконним рейдерським чином переоформлена на нібито нового власника/бенефіціара, який зареєстрований на території ДНР/ЛНР" (цитата). Як зазначалося, юристи К. Жеваго ініціювали судові розгляди з питання повернення компанії "Укренергозбут" законним власникам.

У держреєстрі бенефіціаром ПрАТ "Укренергозбут" значиться Ігор Нелюба (зареєстрований у Чернігівській області).

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте