Суд відмовився заблокувати конкурс на посаду глави правління Приватбанку

24 февраля 2021 г., 16:01:00   1402   0

Суд відмовився заблокувати конкурс на посаду глави правління Приватбанку

18.02.2021 Госпсуд м. Києва відмовився задовольнити заяву “Первинної профспілкової організації співробітників Приватбанку” про забезпечення позову (в справі №910/2410/21), в якій позивач просив суд заборонити посадовим особам Приватбанку та Кабміну вчиняти будь-які дії направлені на проведення закритого конкурсу на посаду голови правління Приватбанку.

Суд вказав, що вимоги позову та заяви про забезпечення позову, по суті є тотожними, що суперечить положенням Господарського процесуального кодексу.

Так, у своєму позові “Первинна профспілкова організація співробітників Приватбанку” (яку раніше в ЗМІ пов’язували з екс-власниками фінустанови) просить суд заборонити Приватбанку проводити закритий конкурс на заміщення посади голови правління Приватбанку та зобов’язати Кабмін провести конкурсний відбір.

Згідно з судовими матеріалами, свою заяву про забезпечення позову профспілка мотивувала тим, що “в разі, якщо закритий конкурс відбудеться до того, як буде задоволено позов та певна особа буде призначена головою AT КБ «Приватбанк», позивачу доведеться звертатися до суду з новим позовом - про визнання конкурсу недійсним та скасування його результатів” (цитата).

Нагадаємо, 23 січня закінчився термін дії контракту з головою правління банку Петром Крумханзлом: він очолював фінустанову протягом останніх трьох років (в.о. глави правління банку стала Ганна Самаріна - заступниця глави правління з питань фінансів).

Проведенням конкурсу на посаду глави правління Приватбанку займається наглядова рада фінустанови.

Заступник глави НБУ Ярослав Матузка таким чином коментував конкурс на посаду глави правління Приватбанку:

“Єдине, що цікавить Національний банк, - це узгодження кандидата на цю посаду, який буде відібраний наглядовою радою. Тоді ми долучимося. На цьому етапі я навіть собі не уявляю, як хтось може впливати на незалежну наглядову раду в плані визначення пріоритету щодо якихось кандидатів. Сьогодні система корпоративного управління в банках настільки міцна, що будь-які можливі маніпуляції зведені до нуля. Наглядова рада є дійсно незалежною, люди, які там працюють, вони дорожать своєю репутацією, тому можу вам гарантувати, що Національний банк ніяк не втручається в цю історію. Порядки проведення конкурсу визначає наглядова рада, це їхня компетенція. Тут нам нічого коментувати”.

finbalance

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте