Міноборони назвало ТОП-5 своїх досягнень за рік

05 марта 2021 г., 12:56:00   1428   0

Міноборони назвало ТОП-5 своїх досягнень за рік

Міноборони навело 5 найважливіших досягнень оборонного відомства, які вдалося реалізувати за рік роботи Уряду України.

Про це йдеться на сайті Міноборони.


У міністерстві повідомили, що у 2020 році Україна увійшла до кола найближчих партнерів НАТО. 12 червня минулого року Північноатлантична рада ухвалила рішення щодо надання Україні статусу Партнера з розширеними можливостями . А виділення Конгресом США пакету безпекової допомоги за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні» стало черговим визнанням з боку США того, що Україна продовжує успішно реформувати сектор безпеки і оборони, відповідно до цілей європейської та євроатлантичної інтеграції.


Крім того, у 2020 році було удосконалено структуру Міністерства оборони України, розмежовано посади Головнокомандувача та начальника Генерального штабу Збройних Сил. Генеральний штаб ЗСУ перейшов на J-структуру, сформовано нові командування ЗСУ . Структура командування та управління Збройних сил України відповідає основним принципам системи командування та управління збройними силами в НАТО.


За результатами виконання державного оборонного замовлення у 2020 році до ЗСУ поставлено 10,5 тисячі одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки і виробів спеціального призначення, 3,2 млн штук боєприпасів. На озброєння прийнято 28 одиниць, а допущено до експлуатації 22 одиниці зразків озброєння та військової техніки. Завдяки успішному виконанню ДОЗ-2020, у 2021 році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 млрд гривень. Завершено будівництво табірного містечка 235-го Міжвидового Центру підготовки підрозділів «Широкий Лан».


Вперше за роки Незалежності укладено контракт на постачання трьох літаків Ан-178 для ЗСУ. Проєкт має дати поштовх не лише оновленню авіаційного парку ЗСУ, а і відновленню колишньої світової слави підприємства «АНТОНОВ».


Триває робота щодо створення ракетного щита в морському напряму . Виконуються Державні контракти з виробництва берегового ракетного комплексу «Нептун» та створення корабельного комплексу «Нептун». Укладено державні контракти на виготовлення ракет «Вільха» та завершення створення ракет «Вільха-М».


Вперше в історії України укладено прямі контракти з імпорту озброєння: корабля класу «корвет», безпілотних ударних комплексів «Bayraktar» та боєприпасів до стрілецької зброї. Започатковано закупівлі озброєння і військової техніки з використанням механізмів агенції НАТО . Маємо перші практичні приклади таких закупівель: патрульні катери класу «Island», протитанкові комплекси «Javelin», бойові модулі до броньованої техніки.

Полный текст материала с ФОТО и ВИДЕО читайте на нашем сайте.

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте