Гостинність Дейдея: перевізниками найманих вбивць для лідера наркокартеля "Кавач" в Україні були два поліцейських з полку "Київ" та бізнес-партнер дружини нардепа 8 скликання

07 марта 2021 г., 14:48:00   1507   0

Гостинність Дейдея: перевізниками найманих вбивць для лідера наркокартеля "Кавач

Забезпеченням комфортного пересування Україною групи найманих кілерів з Балкан, які навесні 2020 року прибули задля скоєння замовного вбивства лідера потужного чорногорського наркоугруповання "Кавач" Радоє Звіцера, нібито на прохання свого польського друга, опікувався народний депутат 8 скликання Євген Дейдей. Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, екс-парламентар в гучній історії київського замаху на 38-річного лідера клану "Кавач" фігурує в якості свідка.

Під час допиту Дейдей заявив, що дійсно приклав зусилля задля приїзду до Києва "новопечерських стрільців", а також до організації спроби їх подальшого виїзду. Більше того - в якості водіїв та супроводжуючих осіб для балканців Дейдей залучив бізнес-партнера власної дружини Дарини, а також власних побратимів з лав добровольчого батальону "Київ-1", що нині несуть службу в лавах Національної поліції України.

Як стверджує інсайдер Dетектив-Info, колишній народний обранець надав пояснення своєї ролі в історії здійснення замаху на лідера клану "Кавач" в Україні. Згідно цій трактовці, на початку травня 2020 року Дейдею зателефонував польський приятель на ім’я Мачек, що попросив надати допомогу у транспортуванні його знайомих з Чернівецької області до Києва. Мовляв, у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу на Буковині та встановленням заборони руху громадського і залізничного транспорту, знайомі Мачека не могли дістатися української столиці. Дейдей погодився допомогти, та звернувся задля вирішення "проїзного питання" до своїх знайомих.

Зокрема, на початку травня 2020 року він буцімто попросив 23-річного партнера по бізнесу своєї дружини Дарини Дейдей в охоронних компаніях "Київ-1" та "СВ-Груп", 23-річного Владлена Бухінченка зустріти "гостей від Мачека" в Чернівецькій області.

Бухінченко сів за кермо автомобіля "Toyota Highlander", та оперативно прибув на Буковину, де зустрів трійцю "балканських кілерів" (як в подальшому буде встановлено - сербів Мілана Бранковича та Петара Йовановича, а також громадянина Чорногорії Еміля Туцовіца). Після цього партнер по бізнесу дружини Дейдея відвіз пасажирів на Одещину, де вони пересіли в іншу машину, яку за ними прислав народний депутат 8 скликання.

Йдеться про "Toyota Sequoia" чорого кольору, що як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, зареєстрована на прописаного в столичному гуртожитку Академії МВС України Віктора Грабара (рідний брат останнього раніше служив поліцейським взводу в полку особливого призначення "Київ" та виступав помічником нардепа 8 скликання Євгена Дейдея на громадських засадах).

Як відомо, саме в цій автівці прямували до Одеси "новопечерські кілери" після скоєння замаху на Радоє Звіцера, коли їх затримали правоохоронці.

(Чорна "Toyota Sequoia" на часовому проміжку ролику з’являється о 03:16 та 03:46)

У той же час, співрозмовник Dетектив-Info стверджує - "Toyota Sequoia" Грабара "засвітилася" в скандальній історії не тільки під час спроби втечі зловмисників до кордону в ніч на 27 травня 2020 року, а додатково ще й 8 травня 2020 року.

Саме в неї тоді пересіли "пасажири від Мачека", доставлені до Південної Пальміри з Буковини зусиллями Бухінченка. Відомо, що як під час "зустрічі" під Одесою, так і в момент виїзду "новопечерських кілерів" після скоєння замаху на Радоє Звіцера, в салоні "Toyota Sequoia", окрім балканців, перебувало ще двоє громадян України, які мають за плечима бойовий досвід в зоні проведення АТО, а наразі несуть службу в лавах Нацполіції в складі полку патрульної служби поліції "Київ" (куди восени 2015 року разом з іншими підрозділами увійшов добровольчий батальйон "Київ-1", куратором якого виступав Євген Дейдей).

Передусім, йдеться про побратима Дейдея в батальоні "Київ-1", старшого сержанта Ростіслава Чернобровогофакт затримання якого разом із кілерами широко висвітлювався в ЗМІ.

(Публікації на Facebook-сторінці Євгена Дейдея, де на світлинах разом з народним депутатом 8 скликання присутній Ростіслав Чернобровий) 

Другим "копом", що безпосередньо перебував за кермом "Toyota Sequoia" під час невдалої спроби втечі "балканських кілерів", за інформацією джерел Dетектив-Info, виступав 25-річний Семен Гордієнко.

У своїх показах Гордієнко та Чернобровий підтвердили, що в травні 2020 року на прохання Євгена Дейдея дійсно підвозили до Києва, а надалі вивозили підозрюваних у спробі ліквідації лідера наркокартеля "Кавач". Однак поліцейські, так само як і народний депутат 8 скликання, під час допитів божилися, що не здогадувалися, з якою місією до України прибули іноземці.

Наразі Дейдей, Бухінченко, Гордієнко та Чернобровий проходять у справі про замах на Радоє Звіцера в якості свідків.

(Радоє Звіцер)

Офіційну підозру, як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, висунуто виключно чотирьом балканцям, що перебувають під вартою.

Йдеться про двох безпосередніх стрільців, що намагалися розстріляти наркомафіозі у дворі будинку по вулиці Михайла Драгомирова - Стефана Джукича та Еміль Тузовіца, а також їх спільників - сербів Мілана Бранковича та Петара Йовановича.

(Зліва направо: Петар Йованович, Стефан Джукич, Еміль Тузовіц та Мілан Бранкович)

detective-info.com.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте