Злодія в законі "Кащєя" позбавили українського громадянства

31 марта 2021 г., 22:43:00   911   0

Злодія в законі "Кащєя

У середу, 31 березня 2021 року, Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби України у м. Києві та Київській області та скасував рішення суду першої інстанції про повернення українського громадянства 46-річному Роману Когану (до 2018 року носив прізвище Кащаєв), який відомий в статусі так званого так званого злодія в законі на прізвисько "Кащєй"/"Рома Кривой"/"Рома Краснодарський".

Відповідне рішення, яке одразу ж набуло законної сили, ухвалила колегія суддів у складі головуючого Ярослава Собківа, а також суддів-учасників Людмили Черпіцьої та Яни Глущенко.

Своєю ухвалою служителі Феміди юридично "закріпили" позбавлення короля кримінального світу укрїнського громадянства. А винесена на користь "Кащєя" 5 лютого 2021 року постанова Окружного адмінсуду столиці, який своїм рішенням втретє за останні три роки повертав громадянство України достойнику, втратила чинність.

Таким чином, станом на 31 березня 2021 року де-юре Роман Валерійович не вважається українським громадянином. Цей нюанс виступає вкрай важливим в контексті нещодавнього загадкового затримання Кащаєва/Когана під Києвом, заяв його адвокатів про викрадення Романа Валерійовича, та його подальшої "телепортації" зусиллями працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції до російського СІЗО. Бо фактично ставить крапку (принаймні, до гіпотетичного ухвалення рішення Верховним судом України) у заплутаному питанні, громадянином якої держави виступає достойник.

Раніше у розслідуванні Dетектив-Info "Голка Кащєя" зазначалося, що після затримання короля злочинного світу на території Польщі на початку 2019 року, Російська Федерація та Україна скерували запити щодо видачі "злодія": кожна з держав вважала його своїх громадянином. Зрештою, можновладці Речі Посполитої наприкінці грудня 2020 року екстрадували Когана/Кащаєва до Києва, де він швидко опинився на волі.

(Про історію української легалізації Романа Когана/Кащаєва з 19:45)

12 березня 2021 року в статусі громадянина України його було засуджено до 5 років позбавлення волі, однак цей вирок не набув законної сили.

Вважалося, що внаслідок відповідних дій "злодій в законі" практично завершив свій шлях легалізації на території України, що надавало б йому "броню" від зазіхань бути екстрадованим на етнічну Батьківщину.

Однак, після здійснення "силового трансферу" до РФ, приперченого втратою українського громадянства "Кащєєм", його шанси "осісти" в Україні аби убезпечитися від російських силовиків помножилися на нуль. А найвирогідніше, на кримінального генерала найближчим часом очікує притягнення до відповідальності за законами і на території Російської Федерації.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте