Загибель свідка й інсценування замаху на банкіра Дядечка: подробиці справи про розкрадання «Родовід банку». ВІДЕО

05 апреля 2021 г., 18:31:59   1472   0

Загибель свідка й інсценування замаху на банкіра Дядечка: подробиці справи про розкрадання «Родовід банку». ВІДЕО

Вкрав 35 мільярдів і чкурнув на Лазурне узбережжя: структури колишнього заступника голови «Родовід банку» Сергія Дядечка систематично виводили з установи гроші, а за розтрату посадили «стрілочника». Чому банкір досі гуляє на волі, та через які загадкові обставини зі справи зникли двоє ключових свідків? Розслідувала Лілія Ткачук.




Стійкі ознаки неплатоспроможності компаній були ще в 2008-му році, і про це знали керівники АТ «Родовід Банку». Однак усе це було штучно приховано і у звітності банку не відображалося.

А коли схема з відмивання коштів спливла на поверхню і навіть зацікавила правоохоронців, зі свідками у справі почали траплятися дивні речі. Начальник юридичного департаменту «Родоводу» Олександр Івахненко не зміг дати свідчення, бо послизнувся у ванні та травмував голову. Інший фігурант справи, який міг дати свідчення на Дядечка, – Геннадій Піскун – випадково випав із вікна й розбився на смерть.

У 2012-му у ЗМІ повідомили, що у власній автівці вбити намагались і самого Сергія Дядечка. Однак журналіст Юрій Бутусов припускає: замах був інсценований. Адже кілери чомусь відкрили вогонь не по водію й пасажиру, а по порожньому передньому сидінню.

З цією версією погоджуються і представники екснардепа Шепелєва.

«Замаху не було. Тому що в цей день, після замаху, Сергій Дядечко сів у приватний літак на чартерний рейс і вилетів до Монако. Аби організувати чартерний рейс, технічно неможливо підготувати літак за годину або дві. Треба багато часу, щоб підготувати літак, отримати дозволи на проведення польотів», – коментує адвокат Олександра Шепелєва Світлана Яковлєва.

І це ще не все. Можна згадати й газові оборудки, в яких звинувачували екснардепа Олександра Онищенка. У ЗМІ повідомляли: частиною оборудки була фірма «Торговий дім» Київгазенерго. Вона перемагала у фіктивних аукціонах та купувала газ за заниженими цінами.

За інформацією з наших джерел, компанія напряму пов’язана не з Олександром Онищенком, а з Сергієм Дядечком. До речі, останній свою причетність до розкрадання банку спростовує. Натомість звинувачує у тіньових схемах тимчасового адміністратора «Родоводу» Сергія Щербину та екснардепа Олександра Шепелєва.

Згодом правоохоронці затримали кількох підозрюваних у оборудках з «Родоводом». Зокрема – Сергія Щербину та Олександра Шепелєва. А от Сергія Дядечка дивним чином оминули проблеми з правоохоронцями. Він навіть подав у суд, аби відновити роботу свого банку «Союз», який вже давно охрестили «ключовою ланкою» для відмивання грошей з «Родоводу».

Полный текст материала с ФОТО и ВИДЕО читайте на нашем сайте.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте