«Вистачить на 140 днів»: Окупанти розповіли про критичну ситуацію з водою в Сімферополі

05 апреля 2021 г., 21:50:00   1697   0

«Вистачить на 140 днів»: Окупанти розповіли про критичну ситуацію з водою в Сімферополі

Водозабір водосховищ окупованого Сімферополя залишається обмеженим. Води в регіоні вистачить на 140 днів, заявляють представники окупаційної влади Криму.

Про це повідомляє НВ з посиланням на Крим.Реалії.

За словами представника окупаційної влади Криму, так званої заступниці голови Криму Світлани Маслової, наразі критична ситуація спостерігається і в інших водосховищах Криму. Зокрема, мова йде про Аянське і Партизанське водосховища.

«При існуючих притоках і обмеженому водозаборі, можливість використовувати поверхневі джерела достатня лише на 140 днів – тобто, трохи більше, ніж на чотири місяці», – заявила Маслова. 25 березня представники окупаційної влади Криму опублікували оновлені дані наповнюваності водосховищ півострова. На «мертвому обсязі» знаходяться Сімферопольське і Загірське водосховища.

У Криму спостерігається нестача прісної води, через що російські окупанти обмежують постачання води жителям півострова. До 2014 року близько 85% потреб Криму в водопостачанні забезпечував Північно-Кримський канал, вода якого йшла з материкової частини України, проте після окупації півострова російськими військами його перекрили. Через обміління водойм окупаційна влада поставила питання про відновлення урядом України водопостачання в Крим, скаржачись на «гуманітарну катастрофу». Насправді дефіцит води в першу чергу відчувають російські війська і військові бази, а не населення півострова.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте