ГУР розповіло про три сценарії подій на кордонах України

14 апреля 2021 г., 22:58:00   908   0

ГУР розповіло про три сценарії подій на кордонах України

У ГУР передбачають, що Росія може реалізувати три варіанти подій на кордонах України. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов на засіданні комітету з національної безпеки Верховної Ради, передає “Інтерфакс-Україна”.

Мета Росії – зберегти Україну у сфері свого геополітичного впливу, змусити її відмовитися від євроатлантичних прагнень і розв’язувати питання окупованих територій на умовах Москви, – заявив Буданов.

За оцінками ГУР Міноборони України, Росія може реалізувати три варіанти дій проти України.

демонстрація сили біля держкордону України та в окупованому Криму шляхом проведення заходів військового характеру.

військова операція збройних сил РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України.

провокація підрозділів об’єднаних сил України до реалізації військових дій на окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України в порушенні наявних домовленостей.

Буданов також наголосив, що система управління противника функціонує в посиленому режимі, а в березні 2021 року Збройні сили РФ посилили ведення розвідки на об’єктах на території України. Такі заходи є нетиповими для цього періоду, а створена навколо України група військ відповідає показникам початку російської агресії проти нашої держави станом на липень 2014 року.

Ми вважаємо, що ці заходи є елементом оперативного маскування розгортання військ, справжня мета якого – перевірка готовності військ до оперативного застосування у разі прийняття Кремлем відповідного політичного рішення, – додав начальник ГУР.

Він також зазначив, що станом на початок березня цього року поблизу кордону України були розгорнуті війська РФ у складі двох армій військово-повітряних сил і протиповітряної оборони (ППО), а також Чорноморського флоту, а в готовності до застосування перебували 28 батальйонних тактичних груп (БТГР) на Орловсько-Воронезькому, Донському та Кримському операційних напрямках. Загальна чисельність розгорнутої групи становила 89 тисяч осіб. Однак, за словами Буданова, орієнтовно Росія завершить розгортання повного складу своїх сил і засобів РФ поблизу кордону України й в окупованому Криму 20 квітня. Кількість особового складу до цієї дати має збільшитися до 110 тисячі осіб.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте