Відкрито справу про банкрутство ще однієї компанії з корпорації "Богдан" Гладковського

14 апреля 2021 г., 22:34:00   1616   0

Відкрито справу про банкрутство ще однієї компанії з корпорації "Богдан

13.04.2021 Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження в справі №904/2787/21 про банкрутство Дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Згідно з судовими матеріалами, ініціатор відповідної процедури - ТОВ "Фінансова компанія "Фінворк".

Додамо, що 30.03.2021 Госпсуд Дніпропетровської області в рамках справи №904/6691/20 про банкрутство ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" визнав вимоги компанії “Саревін Інвестментс ЛТД” на 2,35 млрд грн (4 черга), інвестфонду “БРІЗ” - на 385,8 млн грн (4 черга), Міжнародного інвестиційного банку - на 181,6 млн грн (як забезпечені іпотекою/заставою), ТОВ "Автомобільна група "Богдан" - на 349,8 млн грн (4 черга).

У всіх цих кредиторів простежується зв’язок з боржником, який входить у корпорацію “Богдан” Олега Гладковського (був першим заступником секретаря РНБО за часів президентства Петра Порошенка; О.Гладковський і П.Порошенко - давні бізнес-партнери; як мінімум раніше П.Порошенко був співвласником корпорації “Богдан”).

Син і батько О. Гладковського є міноритарними акціонерами “Міжнародного інвестиційного банку” (мажоритарій фінустанови - П. Порошенко). Інвестфонд “БРІЗ” через О. Гладковського, його партнерів і споріднені структури теж пов’язаний з “Богдан Моторс”. Як і ТОВ "Автомобільна група "Богдан".

Щодо компанії “Саревін Інвестментс ЛТД”, то ця компанія є засновником ТОВ “Луганськ-Алеко”, а однойменна структура (у формі ЗАТ) була одним із засновників корпорації “Богдан”. Крім того, “Саревін Інвестментс ЛТД” було кредитором ПрАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс" за одним і тим же договором разом з “нечужим” боржнику інвестфондом “БРІЗ”, від імені якого діяла КУА “Ф’южн Капітал Партнерз”. Крім того, звернемо увагу, що в листопаді 2020 року - тобто за місяць до відкриття провадження в справі про банкрутство ПрАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс" (за ініціативою ТОВ "Фінансова компанія "Фінворк") - боржник у рахунок часткового погашення своїх фінансових зобов’язань передав для “Саревін Інвестментс ЛТД” нерухоме майно, яке було в іпотеці, на 375 млн грн.

На 20 квітня суд призначив розгляд кредиторських вимог Укрексімбанку до ПрАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс" (на 1,64 млрд грн) і UniCredit Bank AG (на 1,78 млрд грн).

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте