Огляд блогосфери від UAINFO. 19 квітня 2021

19 апреля 2021 г., 21:00:00   1509   0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 квітня.


Пионтковский: Путин на самом деле боится Украины. Он не посмеет на неё напасть и не сумеет её обмануть со всеми своими макронами



Дедушка Байден 13-15 апреля предотвратил войну. Спасибо ему за это. Он ласково и уважительно поговорил с опасным рецидивистом, назвав его на этот раз не убийцей, а великим президентом великой страны. Этот психологический приём сработал. На какое-то время. Это время будет использовано для чего? Для укрепления суверенитета Украины или для мирного принуждения её к капитуляции.


Процесс принуждения немедленно начался 16 апреля в Елисейском Дворце в Париже. Путин, Макрон и Меркель планируют завершить его на назначенной на 19 апреля встрече их советников подписанием макроновских "кластеров пошаговой реализации минских соглашений", пишет в своем блоге российский политолог Андрей Пионтковский, информирует UAINFO.org.


На восьмой год войны пора понять цели и стратегию агрессора. До последнего своего вздоха во власти Путин будет неустанно добиваться расчленения и уничтожения ненавидимой им независимой Украины.


"Велюровий карантин" повертається. Коля друге зробив нас всіх разом – нардеп 



"Велюровий карантин" повертається: Микола Тищенко влаштував у Києві гучну вечірку всупереч карантинним заборонам", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат Олексій Гончаренко, інформує UAINFO.org.  


"Вчора Тищенко вкотре продемонстрував свою зневагу до закону та до всіх українців, провівши пишне святкування на десятки гостей у готелі Fairmont в честь дня народження своєї дружини. Після того, як гості почали виставляти відео з вечірки у соцмережі, на місце прибула поліція для з'ясування обставин. Наразі вже відкрите кримінальне провадження. 


Тобто ще раз. Поки Україна лідирує у Європі за кількістю смертей через коронавірус, лікарні переповнені, вся мапа у червоних зонах, депутат з провладної партії спокійнісінько влаштовує вечірку на кільканадцять людей.


Підвищення облікової ставки до 7,5% річних не зупинить інфляцію, – економіст



Рішення Правління Національного банку щодо підвищення облікової ставки до 7,5% річних жодним чином не вплине на сповільнення інфляційних процесів в Україні, оскільки українська влада паралельно із цим підвищила ціни на енергоносії, що є головною складовою всіх товарів і послуг для населення. 


Про це в ефірі телеканалу сказав голова комітету економістів України Андрій Новак, передає UAINFO.org.


«Підвищення облікової ставки до 7,5% не допоможе уповільнити інфляційні процеси в Україні. Коли зростає собівартість енергоресурсів, облікова ставка жодним чином не зможе допомогти. Тому що ми як споживачі маємо справу з реальними цінами на товари і послуги, а не з обліковою ставкою», – сказав він.   


Економіст нагадав, що напередодні Національний Банк України переглянув прогноз інфляції і підняв облікову ставку до 7,5% річних. Прогноз НБУ передбачає збереження облікової ставки на цьому рівні до кінця року. Експерт таке рішення охарактеризував так, що «права рука не знає, що робить ліва»: 


Волошина: Для Зеленського другий термін президентства – це питання особистої безпеки



Володимир Зеленський піде на другий термін президентства. Це було вирішено з самого початку. Тут питання не тільки його політичних амбіцій, а особистого виживання і безпеки. За останні роки стільки разів порушував Кримінальний кодекс, що як йому тепер відійти від влади. Де гарантії безпеки?


Українці звикли жити в архаїчному бездержав'ї. Не завжди усвідомлюють, що коли найвища посадова особа зухвало і відверто порушує закони, питання не в наслідках порушення, а в тому, що наслідком стане неможливість відійти від влади. Інакше це йому коштуватиме здоров'я, кримінального переслідування, можливо, тюремного ув'язнення. Таким чином і створюється авторитаризм. А от чи вирішить він піти на третій - не знаю. Враховуючи, як швидко і зухвало він звик порушувати Конституцію, роблячи вигляд, що: "Я взагалі не політик, тому не розумію, що таке ваші закони. Я просто розумію, чого хоче народ". Це ж є у його промовах щоразу. Можливо, народ захоче бачити його на третій, п'ятий і десятий термін. З Лукашенком вийшло ж, пише Лариса Волошина, для Gazeta.ua, інформує UAINFO.org.


Якщо б вибори проходили зараз, то шанси переобратися у нього великі. Але все буде змінюватися. Насправді його рейтинг карколомно впав. Зараз він тримається на виборцях, які не цікавляться політикою. Що вдалося команді ще кандидата Зеленського - це ототожнити себе з виборцем. Тобто виборець, проголосувавши за нього, вчинив громадянський крок. І тепер ця людина не хоче відмовлятися від цього рішення, бо тоді вона зізнається у власній помилці чи дурощах. Уся кампанія Зеленського проводилася на тому, що я такий, як і ви. Виборці в це повірили. Та проігнорували, що він не хлопець з народу. Зеленський кілька років був керівником телеканалу "Інтер", яким на той момент володів російський ОРТ. Тобто це не людина з народу, а людна зі сталою біографією і здобутками. Він не тільки комедіант, а бізнесмен, актор і медійний менеджер високого рівня.


Неслучайный свидетель. Кому нужен похищенный в Молдове судья Чаус?



Украина оказалась в эпицентре международного скандала — похищенного в Молдове украинского экс-судью Николая Чауса не могут найти уже несколько недель. Кишинев утверждает, что к исчезновению причастна украинская военная разведка, в Киеве заявляют о российском следе.


Публичная история судьи Николая Чауса началась в начале 2014 года. Тогда он, судья Днепровского районного суда Киева, признал виновным в совершении административного правонарушения и лишил права управления авто на шесть месяцев киевлянина Константина Вельтищева. Официальная причина — не остановился по требованию работника ГАИ, неофициальная — Вельтищев якобы был одним из сотен водителей, которые в разгар протестов на Майдане поехали протестовать к дому Виктора Януковича в Межигорье, пишет Фокус, информирует UAINFO.org.


Такие действия судьи стали причиной подачи жалобы в Высший совет юстиции, мол, судью надо наказать, так как вынес незаконное решение, нарушил присягу. Интересы Вельтищева представлял адвокат "Автомайдана" Роман Маселко. Он говорит: "В 2015-м совет уже был готов рекомендовать Чауса уволить, но появилось дело лидера партии УКРОП и бывшего союзника Игоря Коломойского Геннадия Корбана".


Розтанув найбільший у світі айсберг, який став зіркою соцмереж



Айсберг, який деякий час був найбільшим у світі, розтанув. 


Коли в 2017 році айсберг A68 відокремився від Антарктиди, він мав площу майже 6 тис. кв. км - розмір невеличкої країни, передає UAINFO.org з посиланням на  Бі-бі-сі. Але судячи зі знімків супутника, цей айсберг вже майже зник. Від нього лишилася безліч дрібних фрагментів, які, за даними Національного льодового центру США, більше не варто відстежувати.


Остання велика частина A68, відома як A68a, у п'ятницю вже мала розмір лише 3 на 2 морські милі.


A68 відколовся від льодовикового шельфу Ларсон С на краю Антарктичного півострова, і протягом року майже не рухався. Але потім він почав дрейфувати на північ з усе більшою швидкістю завдяки сильним течіям та вітрам.


Цей шматок криги вагою мільярди тонн рухався до Британської заморської території Південна Джорджія. Цей маленький острів - місце загибелі багатьох найбільших айсбергів. Потрапивши на місцеві мілини, вони приречені поступово танути.


"Рататуй дегустує, не заважайте": на Харківщині помітили гризуна, який прогулювався у вітрині з ковбасами. ВІДЕО



У мережу виклали відео з мишею, яка бігає у холодильнику з ковбасами, зняте у одному з супермаркетів райцентру Валки, що на Харківщині.


Відео оприлюднив паблік "Харків Life", інформує UAINFO.org.


"Нічого незвичайного, просто миша бігає у холодильнику з ковбасою у Посаді. Загорніть, будь ласка", — йдеться у коментарі до відео.


На кадрах видно, як продавець намагається дістати мишу з холодильника, але та тікає. Автор ролика стверджує, що менеджер магазину не захотів з ним спілкуватися.


"Холостячка" Ксения Мишина и Александр Эллерт расстались? 



В сети появились слухи о том, что главная героиня шоу "Холостячка", актриса Ксения Мишина разорвала отношения с победителем проекта Александром Эллертом.


Об этом пишет ТСН, информирует UAINFO.org.


Так, наблюдательные фанаты пары заметили, звезда сериала "Крепостная" удалила почти все совместные фото с избранником и отписалась от юмориста в Instagram. Об этом они постоянно пишут в комментариях к посту о праздновании дня рождения сына знаменитости Платона. К слову, на фото с вечеринки также нет ни Саши, ни его дочери Эли.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте