Дмитро Кулеба: "Ми не відбиваємось від російських пропозицій, а нав`язуємо і змушуємо Росію реагувати"

02 мая 2021 г., 13:40:00   975   0

Дмитро Кулеба: "Ми не відбиваємось від російських пропозицій, а нав`язуємо і змушуємо Росію реагувати"


Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про основну мету можливої ??зустрічі президента України Володимира Зеленського та лідера Росії Володимира Путіна.


"Основна мета зустрічі - це припинення війни в Україні, деоккупація наших територій. Запевняю, коли президент говорить про деокупацію, він має на увазі й Донбас, і Крим", - заявив Кулеба "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org.


Глав МЗС підкреслив, що ця зустріч є необхідною, оскільки рішення про війну на Донбасі приймає саме Путін. Він також пояснив, що зустріч у зоні конфлікту або на нейтральній території є усталеною міжнародною практикою. Він нагадав, що коли президент США Джо Байден запропонував Путіну зустрітися, то він теж сказав, що в нейтральній, третій країні. Кулеба назвав це оптимальним базовим сценарієм для можливої ??зустрічі Зеленського і Путіна.


Читайте також: Відведення військ умовне, Росію влаштує будь-який привід для війни, – генерал Муженко


Міністр пояснив, що зараз українська сторона почала діяти проактивно у відносинах з Росією.


"Уже рік ми не відбиваємось від російських пропозицій, а нав'язуємо, пропонуємо різні опції та створюємо ситуації, тобто змушуємо Росію реагувати. І в цьому випадку саме президент Путін змушений шукати, як правильно відповісти на ініціативу президента Зеленського", - сказав він.


Читайте також: Російські спецслужби можуть бути причетні до вибухів на військових складах в Україні, – Bellingcat. ВІДЕО


Нагадаємо, минулого тижня Путін відповів на пропозицію Зеленського про зустріч на Донбасі. Російський лідер заявив, що чекає українського президента в Москві "в будь-який зручний для нього час", щоб обговорити двосторонні відносини. Також Путін запропонував Зеленському розв'язувати проблему Донбасу з лідерами "республік" сепаратистів - "ЛНР" і "ДНР".


Своєю чергою глава делегації України в ТКГ Леонід Кравчук виключив поїздку Зеленського в Москву на переговори із президентом РФ.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube



 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте