Чотириденний робочий тиждень у Британії допоможе скоротити шкідливі викиди

29 мая 2021 г., 22:21:00   1517   0

Чотириденний робочий тиждень у Британії допоможе скоротити шкідливі викиди

Введення чотириденного робочого тижня без втрати заробітної плати різко зменшить вуглецевий слід Великобританії та допоможе країні досягти своїх обов’язкових кліматичних цілей.

Про це вказано у дослідженні, проведеному екологічною організацією «Платформа Лондон» та кампанією «4 дні на тиждень».

Про це пише Громадське з посиланням на The Guardian.

Дослідження показало, що чотириденний робочий тиждень також може зіграти ключову роль у подоланні ескалації кліматичної надзвичайної ситуації.

Це не тільки зменшить викиди з високоенергетичних робочих місць та транспорту, але також і вуглецевий слід товарів, що споживаються у Великій Британії, але виробляються за кордоном.

Також прихильники заявляють, що скорочення робочого часу створить нові робочі місця, поліпшить психічне та фізичне здоров’я людей та зміцнить сім’ї та громади.

«Перехід на чотириденний робочий тиждень зі справедливою оплатою для всіх може допомогти нам змінити спосіб створення цінності в суспільстві, створивши більше місця для догляду, відпочинку та стосунків», — вважає дослідниця навколишнього середовища та авторка звіту з лондонської платформи Лорі Момпелат.

Скільки працюють британці?

Як повідомляє статистичний орган Євростат, середній робочий тиждень у Великій Британії на повний робочий день становить 42,7 години проти середнього показника по Європейському Союзу на рівні 41,2 години.

У 2019 році британський політик Джон Макдоннелл заявляв, що у випадку перемоги на наступних парламентських виборах Лейбористська партія Великої Британії протягом десяти років введе в країні чотириденний робочий тиждень на 32 години без скорочення оплати праці, писало BBC.

«Ми повинні працювати, щоб жити, а не жити, щоб працювати. У міру збагачення суспільства ми могли б проводити менше годин на роботі», — вважає Макдоннелл.

За його словами, в останні десятиліття прогрес зупинився, і з 1980-х років зв’язок між підвищенням продуктивності та збільшенням вільного часу порушився. Мовляв, саме час це змінити. Його партія пройшла, а британці все ще працюють п’ять днів на тиждень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте