Білорусь лякає авіакомпанії «небезпечним» небом над Україною

02 июня 2021 г., 14:16:00   1042   0

Білорусь лякає авіакомпанії «небезпечним» небом над Україною

Білорусь планує звернутися до Ради Міжнародної організації цивільної авіації ICAO для оцінки правомірності рішень країн які заборонили білоруським літакам використовувати свій повітряний простір, серед яких, зокрема, і Україна.


Влада країни заявляє, що міжнародним рейсам «небезпечно» літати над Україною. Про це, як пише Ракурс, повідомляє «БЕЛТА», цитуючи заяву Департаменту авіації Міністерства транспорту Білорусі.


У Білорусі вважають, що рішення України є порушенням Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію, а також двосторонньої угоди від 1995 року.


З огляду на ці інциденти є сумніви у достатньому забезпеченні Україною безпеки польотів, а також її об'єктивності та неполітизованості у ставленні до Білорусі. У зв’язку з цим авіаційні органи влади Білорусі не радять міжнародним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України, — йдеться у заяві.



Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Білорусь вважає, що Україна «необґрунтовано» припинила з нею авіасполучення. Посольство Білорусі в Україні направило Міністерству закордонних справ ноту протесту. У ноті зазначається, що білоруська сторона «з подивом» сприйняла рішення України щодо припинення авіасполучення.

Полный текст материала с ФОТО и ВИДЕО читайте на нашем сайте.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте