Пропідозрена за нормами антизлодійського закону дружина положенця від "Умки" з другої спроби опинилася на волі

15 июля 2021 г., 20:41:00   1122   0

Пропідозрена за нормами антизлодійського закону дружина положенця від "Умки

У середу, 14 липня 2021 року, Кіровський районний суд міста Дніпропетровська відмовив у задоволенні клопотання правоохоронців щодо взяття під варту підозрюваної в поширенні злочинного впливу (ч.1 ст.255-1 КК України) 35-річної Юлії Середенко.

Відповідне рішення, згідно якому жінці встановлено запобіжний захід у вигляді нічного доманшнього арешту ухвалила слідчий суддя Олександра Колесніченко.

Звільненню пані Середенко, якій випало стати першою в історії України жінкою, пропідозреною за нормами так званого "антизлодійського закону" в рамках справи, де загалом правоохоронці притягають до відповідальності 16 осіб, а на вершині кримінальної ієрархії вбачають чоловіка Юлії Геннадіївни - 62-річного Юрія Середенка на прізвисько "Юра Донецький", так званого "положенця" від злодія в законі "Умки" (Сергій Олійник) на дніпровських теренах, передували резонансне затримання подружжя.

Як раніше зазначалося в розслідуванні Dетектив-Info "Справи сімейні "людей хороших", до цих людей, що що в повідомленнях силовиків фігурують як так звані "положенці", "смотрящі", "кримінальні авторитети" та активні учасників організованого злочинного угруповання, з силовою підтримкою спецпризначенців завітали правоохоронці в ніч на 1 квітня 2021 року. Надалі частину з підозрюваних, включно із Юрієм та Юлією Середенко, запроторили за ґрати.

У подальшому представниці прекрасної половини людства, якій закидають ведення "чорної бухгалтерії" ОЗУ на чолі з "Юрою Донецьким", було продовжено запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

(Юрій Середенко)

Як повідомила Dетектив-Info адвокат пані Середенко - Наталія Захарчук, захист жінки оскаржив цю ухвалу суду в Дніпровському апеляційному суді, згідно рішенню якого 12 липня поточного року Юлію Геннадіївну постановили звільнити на волю, відправивши під нічний домашній арешт.

"Однак фактичного звільнення тоді не відбулося. Буквально на виході з палацу правосуддя на клієнтку вже чекав слідчий, який вручив їй нову підозру за аналогічною статтею Кримінального кодексу, за фактично тими самими епізодами, що й раніше, але в рамках викоремленого з великої справи кримінального провадження, - зазначала адвокат Захарчук. - Цілком зрозуміло, що на тлі таких переживань у клієнтки трапився нервовий зрив, їй стало погано, оніміли руки. На місце прибула "швидка допомога", Юлію доправили на додаткове обстеження до лікарні, після чого її доставили до ізолятору тимчасового тримання. Фактично її тримали в заручниках правоохоронці задля здійснення тиску на її чоловіка".

(Юлія Середенко на відпочинку (ліворуч) та в Дніпровському апеляційному суді 12 липня 2021 року)

14 липня 2021 року Кіровський райсуд міста Дніпропетровська вже за новою підозрою пані Середенко обрав дружині положенця від "Умки" запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте