У Польщі відкриють лікарню для українців з медиками з України

22 июля 2021 г., 22:20:00   866   0

У Польщі відкриють лікарню для українців з медиками з України

У м. Рибник вже розпочалось будівництво першої в Польщі медичної клініки для українців. В ній також мають працювати лікарі, родом з України.

Про це повідомляє In Poland.

Заклад мають запустити два приватні інвестори з центральної Польщі, також їх підтримає локальна благодійна організація Stowarzyszenie 17-tka в Рибнику. Саме ця організація вже багато років допомагає громадянам України, які приїжджають до Рибника чи сусідніх міст на роботу.

За їх інформацією, у Рибнику та його околицях проживає близько 11 000 українців.

Такий заклад має суттєво полегшити доступ українських мігрантів до медичних послуг.

Працювати тут в основному будуть теж лікарі з України. Багато з них приїхали до Польщі на заробітки, але не змогли влаштуватися на роботу за фахом і почали працювати в інших галузях. Така поліклініка дозволила б їм повернутися до роботи за фахом і обслуговувати своїх земляків.

Крім того, відпаде питання мовного бар’єру для працівників з України — вони змогли б чітко і зрозуміло описати свою проблему на рідному для себе і медичного персоналу мовою.

До слова, послугами поліклініки зможуть користуватися не тільки українці, а й польські мешканці міста Рибник. Заклад буде приймати пацієнтів за контрактом з Національним фондом здоров’я, тому його послуги будуть безкоштовними для всіх, хто офіційно працевлаштований і щомісяця платить податки до фонду.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте