Злодій в законі "Авто Копала" залишив Україну після двох тижнів поневірянь в терміналі D аеропорту "Борисполь"

29 июля 2021 г., 21:29:00   1033   0

Злодій в законі "Авто Копала

23 липня 2021 року з аеропорту "Бориспіль" транзитним рейсом до Туреччини відлетів літак, пасажиром якого виступав 66-річний уродженець Кутаїсі, громадянин РФ Автанділ Кобешавідзе, який відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько "Авто Копала".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджують представники адвокатського об’єднання "Г.М. Партнерс", що представляли інтереси достойника.

Йдеться про історію розшукуваного з 2019 року каналами Інтерполу кримінального генерала, відносно якого правоохоронці Російської Федерації висунули обвинувачення за обійняття найвивищого положення у злочинній ієрархії (ст.210.1 КК РФ), вважаючи його одним із лідерів кримінального світу Уральського регіону. На території України "Авто Копала", як раніше повідомлялося на сторінках нашого видання, був затриманий наприкінці березня 2020 року.

За рішенням суду Кобешавідзе, запит щодо видачі якого надійшов від російської Генпрокуратури, був поміщений до Одеського СІЗО. Відносно "злодія в законі" було розпочато екстрадиційну перевірку, однак ухвалення остаточного рішення з цього приводу було фактично заблоковано, оскільки захист "Авто Копала" в судовому порядку домагався визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні.

Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, 15 квітня 2021 року кримінального генерала, з посиланням на вимоги ч.10 ст.584 КПК України, згідно яким максимальний строк застосування екстрадиційного арешту у вигляді тримання під вартою не може перевищувати 12 місяців, відпустили на волю. Кобешавідзе, відносно якого в травні поточного року було застосовано санкції РНБО (у відповідному переліку злодіїв в законі та кримінальних авторитетів "Авто Копала" фігурує під №250) перебував під домашнім арештом, аж допоки 7 липня слідчий суддя Суворовського районного суду Одеси Дмитро Шкорупеєв не встановив Автанділу Нодарійовичу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За словами адвоката "Авто Копала" Григорія Шепітко, наступного дня - 8 липня 2021 року, Кобешавідзе "добровільно та самостійно" покинув територію України авіарейсом THY 0468 за маршрутом "Одеса - Стамбул". Достеменно невідомо, який саме документ показував у повітряних воротах Південної Пальміри "Авто Копала", оскільки ще 24 червня російський паспорт "злодія в законі" було передано на зберігання до Одеської обласної прокуратури. Як би там не було, але цей загадковий наявний у достойника "аусвайс" не влаштував прикордонників Туреччини, які в зв’язку з непроходженням ним паспортного контроля 9 липня "повернули" Кобешавідзе літаком до Одеси.

Тут, посилаючись на встановлену санкціями РНБО заборону на в’їзд, кримінального генерала залишили в транзитній зоні. А в подальшому, за принципом етнічного походження посадили на рейс ANR 0219, що мав прямувати з Одеси до Батумі, однак через погодні умови був змушений здійснити аварійну посадку в аеропорту Тбілісі.

Можновладці Грузії, у свою чергу, також відмовилися пускати Кобешавідзе на територію цієї держави, через що 10 липня рейсом YE 0216 його відправили до головних повітряних воріт України. Постфактум посадки літака, вітчизняні прикордонники протягом 8 годин не дозволяли "Авто Копала" сходити з трапа авіасудна, вимагаючи від представників авіакомпанії YanAir "повернути" злодія в законі до Грузії.

Подальша заочна гра м’язами вітчизняних та грузинських правоохоронців/можновладців, коли кожна зі сторін намагалася будь-що здихатися короля злочинного світу, призвела до багатогодинної паузи та подальшого скасування рейсу до Батумі. Заручниками цього скандалу, про який раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, стали звичайні пасажири, що понад 14 годин без конкретних пояснень, надання їжі та води вимушені були чекати в терміналі "Борисполя".

Зрештою, 11 липня 2021 року борт YE 0215 таки відлетів до Грузії, однак серед його пасажирів не було "Авто Копала". Достойника доправили до транзитної зони терміналу "D" аеропорту "Бориспіль", де він жив протягом двох тижнів. Зрештою, після скарги адвокатів злодія в законі до Європейського суду з прав людини, прокуратура повернула Кобешавідзе його паспорт. 23 липня 2021 року кримінальний генерал відлетів до Туреччини, звідки начебто планував подальшу подорож.

За інформацією його захисту, наразі Автанділ Нодарійович "перебуває на території однієї з держав Південної Америки, що не має дипломатичних відносин з Російською Федерацією". Буцімто, тут за інвестиційною програмою Кобешавідзе отримав дозвіл на проживання. Що ж стосується екстрадиційної процедури за запитом правоохоронців РФ до України відносно достойника, то її було зірвано. 26 липня 2021 року Суворовський райсуд Одеси залишив без розгляду відповідне клопотання прокурора в зв’язку з фактичною відсутністю "Авто Копала" на території нашої держави.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте