В Україні очікують прибуття п’яти тисяч біженців з Афганістану. Їх хочуть розмістити в закритих тюрмах

01 сентября 2021 г., 22:30:00   1493   0

В Україні очікують прибуття п’яти тисяч біженців з Афганістану. Їх хочуть розмістити в закритих тюрмах

У Міністерстві внутрішніх справ розглядають ймовірність прибуття найближчим часом на територію України понад 5 тисяч осіб - потенційних шукачів притулку з захопленої рухом "Талібан" Ісламської Республіки Афганістан.

Про це йдеться у листі очільника МВС Дениса Монастирського, адресованому прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю.

З його тексту випливає - звернення МВС зумовлено занепокоєнням з боку Державної міграційної служби України, що визначена центральним органом виконавчої влади з реалізації державної політики в сфері міграції.

Міграційники бідкаються, що прогнозовану навалу афганських біженців не зможуть витримати три наявні в Україні пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. На підтвердження цьому наводяться розрахунки, згідно яким наразі у вітчизняних ПТПІ, розрахованих трохи більше ніж на півтисячи осіб, перебуває 161 іноземець.

З урахуванням переданих до МВС розрахунків ДМСУ, наразі Волинський, Чернігівський та Миколаївський депортаційні центри загалом можуть забезпечити місцем перебування трохи більше 400 шукачів притулку. Додаткове збільшення пропускної здатності ПТПІ ще на 300 місць тут припускають за рахунок встановлення наметів на території пунктів для нелегалів, що призведе до необхідності збільшення фінансування їх діяльності в розмірі 900 тис. грн. щомісяця.

Окрім цього, в Міністерстві внутрішніх справ вийшли з ініціативою розглянути питання щодо розміщення 3 тисяч афганських біженців в Україні у приміщеннях двох закритих установ пенітенціарної системи на Київщині після їх перепрофілювання під ПТПІ або ПТРБ, а також проведення капітального ремонту.

Йдеться про виставлений на торги в рамках так званої програми "приватизації тюрем" "Ірпінський виправний центр" №132 та Бучанську виправну колонію №85, що розраховані на розміщення 1,5 тисяч осіб з розрахунку 4 м2 на одну людину. Згідно попередньому кошторису, вартість здійснення модернізації цих установ становитиме близько 100 млн. грн., а щорічні видатки на утримання осіб сягнуть 264 млн. грн. на рік.

У МВС свій вибір місць для розміщення біженців з Афганістану на території Київської області аргументують можливістю їх швидкого з мінімальним витратами переобладнання, а також інфраструктурним та логістичним аспектами. Та звернулися до прем’єр-міністра з низкою клопотань, серед яких - вирішення питання щодо передачі Бучанської колонії та Ірпінського виправного центру із сфери управління Мінюсту до сфери управління Державної міграційної служби.

 

За інформацією поінформованого джерела Dетектив-Info, відповідна "афганська ініціатива" МВС вже зіштовхнулася з негативною реакцією з боку Міністерства юстиції.

Мовляв, тут виступили категорично против ідеї віддати привабливі з точки зору ймовірної приватизації закриті тюрми на Київщині в компетенцію ДМСУ. Та запропонували в якості альтернативних місць для розміщення біженців з Афганістану три інші закриті установи. Йдеться про ДУ "Черкаська виправна колонія" №62, ДУ "Чернігівська виправна колонія" №44 та Кременчуцьку виправну колонію №69.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте