Касову книгу фонду "Наріка" вилучили під час обшуку по справі злодіїв в законі "Умки" та "Лаші"

03 сентября 2021 г., 21:58:00   766   0

Касову книгу фонду "Наріка

20 травня 2021 року під час здійснення невідкладного обшуку одного з житлових приміщень в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою в поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) 48-річним уродженцем Запорізької області Сергієм Олійником та його однолітком Лашею Джачвліані, які відомі в статусі так званих злодіїв в законі на прізвиська "Умка"/"Умка Дніпровський" та "Лаша Сван"/"Лаша Очамчирський", правоохоронці вилучили касову книгу міжнародного благодійного фонду "Солідарність". Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

З них випливає, що до Печерського палацу правосуддя звернулася адвокат "Умки", яка домагалася повернення, зокрема, й касової книги "Солідарності" від 31.08.2018, що є документом установленої форми та застосовується для здійснення первинного обліку готівки в касі. Втім, слідчий суддя Тетяна Ільєва відмовила у задоволенні відповідного клопотання.

Засновниками МБФ "Солідарність" виступають поважні учасники нещодавнього богослужіння в столичній Андріївській церкві зі Вселенським Патріархом Варфоломієм у Києві - 51-річний протоієрей Православної церкви України, президент БК "Будівельник" Богдан Гулямов та 49-річний президент благодійного фонду "Солідарність" Олександр Петровський, що раніше через суд марно намагався заборонити називати його кримінальним авторитетом на прізвисько "Нарік".

Як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, під час другої фази спецоперації з "форсування Дніпра" навесні поточного року, одразу до кількох фірм з орбіти "Наріка" правоохоронці навідувалися з обшуками.

Вважається, що Петровського та "злодія в законі" Олійника пов’язують спільні звитяги, достойники виступали офіційними бізнес-партнерами в акціонерному товаристві "Армаріус" та фігурантами кримінальних справ зразка початку 2000-х років.

Що ж стосується розслідування поточного кримінального провадження, де "Умці Дніпровському" інкримінується шість епізодів злочинних дій, то після скандального звільнення з-під варти він продовжує перебувати на волі. 31 серпня 2021 року слідчий суддя Печерського райсуду Києва Олексій Соколов продовжив запобіжний захід Олійнику у вигляді нічного домашнього арешту.

У той же час, ймовірний спільник "Умки" у встановленні/поширенні злочинного впливу - Лаша Джачвліані, й понині перебуває за ґратами. 19 серпня 2021 року слідчий суддя Печерського райсуду столиці Ірина Литвинова на два місяці продовжила безальтернативний арешт злодія в законі "Лаші Свана".

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте